Ρόδος: Σφυροκοπά το νησί η κακοκαιρία – Θυελλώδεις άνεμοι, πτώσεις δέντρων και ισχυρές βροχές

Κακοκαιρία χτυπάει από τα ξημερώματα τη Ρόδο με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, η ένταση των οποίων φθάνει ακόμα και τα 9 μποφόρ.

Προβλήματα υπήρξαν στις αεροπορικές πτήσεις και στα δρομολόγια των πλοίων, λόγω των ανέμων στην Ρόδο, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήσεις για σπασμένα δένδρα μέσα στην πόλη από την κακοκαιρία.

Χωρίς φωτεινούς σηματοδότες παραμένουν επίσης από το πρωί πολλά σημεία στην πόλη της Ρόδου και για τον λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κινούνται σε αυτά τα σημεία.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί επίσης, κατεγράφησαν και μικρές διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος (της τάξης των 5 περίπου λεπτών) σε πολλές περιοχές της Ρόδου, χωρίς ευτυχώς να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα, όπως αναφέρει το σάιτ rodiaki.gr.

Τα τμήματα πολιτικής προστασίας του Δήμου και της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, όπως επίσης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου, σε ολόκληρο το νησί.

newsit.gr