Συρία: Επτά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη νάρκης

Η νάρκη είχε τοποθετηθεί από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Επτά μέλη των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη όταν λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη που πιστεύεται ότι τοποθέτησαν τζιχαντιστές της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους σε περιοχή της ερήμου, στην κεντρική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Επτά μέλη των δυνάμεων του καθεστώτος σκοτώθηκαν και άλλα δέκα τραυματίστηκαν», ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση, που διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Τζιχαντιστές του ΙΚ είχαν τοποθετήσει νάρκη η οποία εξερράγη καθώς διερχόταν λεωφορείο του συριακού στρατού κοντά στην Παλμύρα, στην Μπαντία, την αχανή έρημο που εκτείνεται από την κεντρική επαρχία Χομς ως τα ανατολικά σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Το ΙΚ έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις του στη Συρία, ειδικά στην Μπαντία, όπου αναδιπλώθηκαν μαχητές του αφού κατέρρευσε το «χαλιφάτο» της οργάνωσης το 2019, όταν έχασαν τεράστιες εκτάσεις που είχαν στα χέρια τους.

Την 8η Νοεμβρίου, τουλάχιστον 34 μέλη των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων του ΙΚ σε τομείς της ερήμου.

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011, εν μέσω της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης, με έναυσμα την αιματηρή καταστολή διαδηλώσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, στοίχισε τη ζωή σε πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους και μετέτρεψε εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες. Το καθεστώς της Δαμασκού έχει ανακτήσει τον έλεγχο μεγάλου μέρους της επικράτειας, με την υποστήριξη των συμμάχων του, κυρίως της Ρωσίας και του Ιράν.

 

newsbomb.gr