Θεσσαλονίκη: Ενισχυμένα τα δημοτικά ιατρεία Νεάπολης – Συκεών από αρχές του ΄24

Ειδικός ενδοκρινολόγος προστίθεται στο ιατρικό δυναμικό, γενικός γιατρός στο δυναμικό του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δύο επιπλέον γιατροί εντάσσονται στο ιατρικό δυναμικό του ΔΚΚΠΑ των οκτώ δημοτικών ιατρικών κέντρων, εκ των οποίων τα πέντε είναι πολυιατρεία, από τις αρχές Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα, ειδικός ενδοκρινολόγος θα αρχίσει να συνεργάζεται με τα δημοτικά ιατρεία του δήμου Νεάπολης Συκεών από τις 9 Ιανουαρίου 2024, ενώ ένας ακόμη γενικός γιατρός που προσλαμβάνεται θα ενισχύσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για τις ανάγκες του οποίου θα εργάζεται αποκλειστικά.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών η πρόσληψη του ενδοκρινολόγου που ήταν μία ειδικότητα η οποία έλειπε από τα δημοτικά ιατρεία θα συμβάλει στο να παρέχονται ακόμη πιο άρτιες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε περισσότερους δημότες. «Οι 45 γιατροί 18 διαφορετικών ειδικοτήτων των δημοτικών μας ιατρείων αμείβονται από το δημοτικό ταμείο χωρίς να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του κράτους. Παρά τα εμπόδια που συναντήσαμε έχουμε φτιάξει το Δημοτικό Ιατρικό Διαγνωστικό μας κέντρο και στοχεύουμε να εξυπηρετούμε πέρα από τις ευπαθείς ομάδες, τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους εργαζόμενους στο δήμο με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, το σύνολο των συνδημοτών μας ακολουθώντας το παράδειγμα των προηγμένων κρατών, εκεί όπου η Α’ βάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά των ΟΤΑ με την κατάλληλη βέβαια χρηματοδότηση. Όλα θα ήταν πιο εύκολα αν η πολιτεία θεσμοθετούσε τη δυνατότητα συμβασιοποίησης των δημοτικών μας ιατρείων με τα ΚΑΠΗ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σίμος Δανιηλίδης.

Την ικανοποίησή του για την πρόσληψη ενδοκρινολόγου, εκφράζει και ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) Αριστείδης Γαλανός αφού πρόκειται για ειδικότητα την οποία μέχρι τώρα στερούνταν τα δημοτικά ιατρεία αν και είναι απαραίτητη για τα μέλη των ΚΑΠΗ και όπως σημειώνει «ανυπομονούσαν για την έναρξη της συνεργασίας μας με ειδικό ενδοκρινολόγο και κατέθεταν συχνά ανάλογο αίτημα».

Πέρα από τον ενδοκρινολόγο, από τις αρχές Ιανουαρίου και συγκεκριμένα από τις 7 του μήνα αναλαμβάνει καθήκοντα και ένας γενικός παθολόγος ο οποίος θα ενισχύσει την ιατρική ομάδα του «Βοήθεια στο σπίτι» προκειμένου, όπως εξηγεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου να καλύπτονται ιατρικά πιο άνετα και σε μεγαλύτερο χρονικό εύρος οι κατ’ οίκον επισκέψεις στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα δημοτικά ιατρεία, παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες 761 ώρες σε εβδομαδιαία βάση, λειτουργώντας Δευτέρα με Παρασκευή, και από την αρχή του έτους θα ακολουθούν διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (08:00-18:00), το οποίο θα επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση στους ωφελούμενους που είναι οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, οι άποροι ανασφάλιστοι πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους, τα μέλη των ΚΑΠΗ και οι ωφελούμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι οι πρόσφυγες που διαμένουν στα όρια του δήμου καθώς και οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Επιπλέον πληροφορίες για τα δημοτικά ιατρεία μπορεί να ζητήσει κανείς τηλεφωνώντας στα κατά τόπους ΚΑΠΗ και πιο συγκεκριμένα:

Α΄ Συκεών: 2310 620734

Β΄ Συκεών: 2310 626645

Γ΄ Συκεών: 2310 622644

Α΄ Νεάπολης: 2310 611906

Β΄ Νεάπολης: 2310 551252

Πεύκων: 2313502219

Αγίου Παύλου: 2313 300219

Ευαγγελίστριας: 2310 207953

Για το «Βοήθεια στο Σπίτι» ενημέρωση παρέχεται στα τηλέφωνα: 2310 550470 για τη Νεάπολη και 2310639639 για τις Συκιές.

 

typosthes.gr