Συρία: Ξεκληρίστηκε οικογένεια στην Ιντλίμπ – Σκοτώθηκαν 5 μέλη της από ρωσικούς βομβαρδισμούς

Πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, όλοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς της Ρωσίας στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία.

Η Ρωσία, βασικός υποστηρικτής του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία από το 2015 και πραγματοποιεί τακτικά πλήγματα κατά των ανταρτών που ελέγχουν την περιοχή του Ιντλίμπ.

«Στις 25 Δεκεμβρίου στις 22.00 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν σπίτια στα οποία κατοικούσαν άμαχοι» στα περίχωρα της πόλης Αρμανάζ, στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Χαλίμ Σεχάμπ, διασώστης στα Λευκά Κράνη.

Οι διασώστες ανέσυραν από τα χαλάσματα πέντ+ε μέλη της ίδιας οικογένειας, «τον πατέρα, τη μητέρα και τρία από τα παιδιά τους», ενώ ένα τέταρτο παιδί, τραυματισμένο, επέζησε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των ρωσικών πληγμάτων που έγιναν χθες βράδυ.

 

newsit.gr