Οικονόμου: Η σύλληψη των εμπλεκομένων στη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του

Eκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του Γιώργου Λυγγερίδη

«Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου για τον αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, που μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στα επεισόδια στου Ρέντη κατέληξε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου», ανέφερε σε δήλωσή του, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους οικείους τους, που τον θρηνούν.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Οικονόμου στα φαινόμενα βίας, ζητώντας να υπάρξει αρραγής κοινωνική συμμαχία. «Χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς.

Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του», κατέληξε.

Η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου

«Δυστυχώς, ο Γιώργος Λυγγερίδης δεν είναι πια μαζί μας. Το δολοφονικό χτύπημα στάθηκε τελικά μοιραίο, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των συναδέλφων του, στον τόπο του συμβάντος, και των ιατρών και νοσηλευτών του νοσοκομείου.

Ο Γιώργος πάλεψε ηρωικά στην εντατική, επί πολλές ημέρες, αλλά δεν άντεξε. Η σύλληψη όλων των εμπλεκομένων στη δολοφονία του, σε κάθε επίπεδο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη του και η οφειλόμενη ανταπόκριση στο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη.

Ειλικρινά συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου Γιώργου, που θρηνούν το παλικάρι τους. Ειλικρινά συλλυπητήρια, επίσης, σε όλες και όλους τους συναδέλφους του Γιώργου, που είναι συντετριμμένοι, όπως είναι και σύσσωμη η κοινωνία μας.

Για να σπάσει ο κύκλος του αίματος, ο οποίος πληγώνει βαριά τόσο την ΕΛ.ΑΣ. όσο και την ελληνική κοινωνία, χρειάζεται, πέρα από αστυνομικά και δικονομικά μέτρα, μια αρραγής κοινωνική συμμαχία απέναντι στη βία. Όλοι, χωρίς καμία εξαίρεση, να δείχνουμε μηδενική ανοχή σε κάθε εκδήλωση βίας: στα σχολεία, στις οικογένειες, στο δρόμο, στις πλατείες, στα γήπεδα, σε χώρους διασκέδασης και δουλειάς.

Να μην υπάρχει κανείς που θα στηρίζει και θα σιγοντάρει τη βία: ηθικά, ιδεολογικά ή έμπρακτα. Η διερεύνηση της δολοφονίας του Γιώργου θα συνεχιστεί μέχρι να φτάσουμε σε εκείνους που οργάνωσαν, συντόνισαν και εξόπλισαν όλους όσους συμμετείχαν στην εγκληματική επίθεση που οδήγησε στο θάνατό του».

 

tempo24.news

Ίσως σας ενδιαφέρει...

Κυριάκος Μητσοτάκης - Άντονι Μπλίνκεν: Σε νέα φάση οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ξεκλειδώνουν τα F3...
Πολιτική
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει την ληστεία του εργατικού εισοδήματος, αξιοποιώντας τον άθλ...
Πολιτική
Καρτερός για Τσίπρα: «Τίμιο ξύλο δεν έχει να μοιράσει σε πιστούς - Καρφί στο μάτι για τους απέναντι»
Πολιτική
Στέργιος Καλπάκης: Να κάνουμε το βήμα στην κεντροαριστερά - Όχι νέα αριστερόμετρα στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
Πολιτική
Μητσοτάκης: «Εξαιρετικές οι σχέσεις με τις ΗΠΑ» - Μπλίνκεν: «Είμαστε ευγνώμονες στην Ελλάδα»
Πολιτική
Φερχάτ Οζγκιούρ: Βασανιστική η απόφαση αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ – Θα εισχωρήσουν κι άλλοι στο νέο σ...
Πολιτική
Τζανακόπουλος: Με τη στρατηγική που έχει ο Κασσελάκης δε θα κερδίσει ποτέ τον Μητσοτάκη
Πολιτική
Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση παραθαλάσσιων περιοχών
Πολιτική