Γλυκό με σφολιάτα και μαρμελάδα

Υλικά

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 115 g τυρί κρέμα
  • 140 g ΦΑΓΕ Total 0%, 2% ή 5%
  • 4 κ.σ. ζάχαρη (συν επιπλέον για το γαρνίρισμα)
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 240 g μαρμελάδα της επιλογής σας
  • 1 αυγό
  • 15 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήστε το στην άκρη.
  3. Απλώστε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα σε ένα τραπέζι και πασπαλίστε με αλεύρι.
  4. Ανοίξτε κάθε φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνιο σχήμα. Αφήστε τη δεύτερη ζύμη στην άκρη, ενώ δουλεύετε το πρώτο φύλλο.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, σε μια από τις μακριές πλευρές της σφολιάτας, κόψτε μικρά τρίγωνα που να φτάνουν μέχρι το μισό της μικρής πλευράς και αφαιρέστε τα.
  6. Απλώστε το μείγμα τυριού κρέμας στο μη κομμένο μισό της ζύμης, φροντίζοντας να αφήσετε ένα περιθώριο στην εξωτερική πλευρά.
  7. Καλύψτε το μείγμα τυριού κρέμας με την μαρμελάδα της επιλογής σας.
  8. Αναμείξτε το αυγό με το νερό και αλείψτε με ένα πινέλο κατά μήκος του περιθωρίου της σφολιάτας.
  9. Διπλώστε τα τρίγωνα διαγώνια πάνω από το μείγμα τυριού κρέμας και κολλήστε τις άκρες της ζύμης.
  10. Δώστε σχήμα ζαχαροκάλαμου στρέφοντας την κορυφή προς τα δεξιά.
  11. Αλείφουμε την ζύμη με το αυγό και πασπαλίζουμε με επιπλέον ζάχαρη. Επαναλάβετε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  12. Ψήστε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

 

gr.fage