Μάφινς με κολοκύθα και βρώμη

Για πρωινό ή σνακ στο σχολείο και το γραφείο

Υλικά

  • 3 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα με μειωμένα λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας χωρίς καρύκευμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μπαχαρικό κολοκύθας
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατέψτε τη βρώμη, το γάλα, την κολοκύθα, την καστανή ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, το μπαχαρικό κολοκύθας, το αλάτι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Επικαλύψτε ελαφρά μια φόρμα για μάφιν με βούτυρο ή λάδι. Τοποθετήστε με κουτάλι το μείγμα στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν, γεμίζοντας κάθε μία σχεδόν μέχρι πάνω. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με πεκάν.
  4. Ψήστε τα μάφινς μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, 25 έως 30 λεπτά.
    Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για 10 λεπτά και, στη συνέχεια, μεταφέρετε τα σε σχάρα.

newsbeast.gr