Ζεσταίνουμε τα κρύα βράδια του χειμώνα με μια διαφορετική σούπα τραχανά
Υλικά
- 600γρ κόκκινο κολοκύθι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 100γρ τραχανά
- 1 λίτρο νερό
- Λίγο αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Λιαστές ντομάτες
- Κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα από το κολοκύθι και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο.
- Μαραίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κολοκύθι. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 1′.
- Ρίχνουμε τον τραχανά, το νερό και λίγο αλάτι.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε για 20′ σε χαμηλή φωτιά.
- Πολτοποιούμε και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, γαρνίροντας με ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και χοντροκοπανισμένο κόκκινο πιπέρι.
gastronomos.kathimerini.com.cy
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Τορτελίνια στο φούρνο με 4 τυριά
Αλμυρές γεύσεις
Υγιεινό mac ‘n’ cheese
Αλμυρές γεύσεις
Ψητός μπακαλιάρος στο τηγάνι με σάλτσα μουστάρδας και κάπαρης
Αλμυρές γεύσεις
Αγκινάρες με λεμόνι
Αλμυρές γεύσεις
Ψωμί με λιαστές ντομάτες
Αλμυρές γεύσεις
Γιουβέτσι με κεφτεδάκια κοτόπουλου
Αλμυρές γεύσεις
Πιτάκια με χόρτα τσιγαριαστά
Αλμυρές γεύσεις
Spring Rolls με βοδινό
Αλμυρές γεύσεις