Πώς να κρατήσεις τη γάτα σου ασφαλή και ζεστή τον χειμώνα

Όποιος αγαπά και ζει με μια γάτα, γνωρίζει πολύ καλά ότι τα αιλουροειδή αναζητούν τη θερμότητα. Εάν υπάρχει ένα πολύ ζεστό σημείο μέσα στο σπίτι, είναι δεδομένο ότι η γατούλα σου θα το ανακαλύψει και θα πηγαίνει συνέχεια εκεί.

Οι γάτες είναι πλάσματα της άνεσης και για να νιώθουν όμορφα επιβάλλεται να υπάρχει ζεστασιά γύρω τους, καθώς αυτά τα πλασματάκια δεν αντέχουν με τίποτα το κρύο.

Μιας και διανύουμε τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα, είναι πολύ σημαντικό να προνοήσεις για το κατοικίδιό σου, κρατώντας το ζεστό και ασφαλές. Πώς θα το πετύχεις αυτό;

Κράτησέ τη μέσα στο σπίτι

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι η γάτα σου είναι ασφαλής και ευτυχισμένη οποιαδήποτε εποχή του χρόνου είναι να την έχεις μέσα στο σπίτι. Με την κατάλληλη φροντίδα, μια γάτα εσωτερικού χώρου θα απολαύσει ό,τι καλύτερο από όλες τις πιθανές ζωές – και τις εννέα! – στην ασφάλεια και τη ζεστασιά ενός υπέροχου εσωτερικού χώρου και φυσικά μόνο έτσι θα αποφύγει τυχόν κρυολογήματα.

Δώσε βάση στη διατροφή της

Μελέτες έχουν δείξει ότι ο κρύος καιρός μπορεί να αυξήσει την όρεξη για φαγητό τόσο των κατοικίδιων όσο και των αδέσποτων γατών, παρόλο που η θερμοκρασία εκείνων που ζουν μέσα στο σπίτι είναι ελεγχόμενη. Να θυμάσαι πάντα ότι μια ισορροπημένη, ποιοτική διατροφή θα παράγει ένα υγιές, παχύ τρίχωμα, που θα την κρατά ζεστή όλο τον χειμώνα.

Δημιούργησε ένα ζεστό περιβάλλον για εκείνη

Δημιούργησε μερικές ζεστές γωνιές μέσα στο σπίτι, ώστε η γατούλα σου να μπορεί να απολαύσει μια ποικιλία από άνετα μέρη. Εάν η γάτα σου συνηθίζει να κάθεται σε ένα συγκεκριμένο περβάζι, βεβαιώσου ότι δεν έχει ρεύμα. Εάν πάλι αγαπά το κρεβάτι της, κράτησέ το μακριά από το πάτωμα τον χειμώνα.

Αγόρασε θερμαντικά προϊόντα

Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν τη γάτα σου να παραμείνει ζεστή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων των θερμαντικών μαξιλαριών. Μερικά είναι ηλεκτρικά και άλλα θερμικά που χρησιμοποιούν τη θερμότητα του σώματος της γάτας για να αντανακλούν τη ζεστασιά. Ό,τι κι αν επιλέξεις, φρόντισε να χρησιμοποιείς μαξιλαράκια σχεδιασμένα για κατοικίδια — και φροντίστε να ακολουθείς τις οδηγίες. Τα μαξιλάρια θέρμανσης είναι, επίσης, μια μεγάλη άνεση για τις ηλικιωμένες γάτες που αντιμετωπίζουν δύσκαμπτες αρθρώσεις και αρθρίτιδα.

 

zarpanews.gr