Αρνάκι στη γάστρα με λαχανικά

Υλικά

  • 1,5 κιλό αρνί, κομμένο σε μερίδες
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πράσα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 6 φέτες μπέικον, χοντροκομμένες
  • 2 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 70 ml κρασί λευκό
  • 4 κ.σ. μουστάρδα
  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
  • 600 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Πουρές πατάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180*C, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω.
  2. Σε μία γάστρα, προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κρέμα γάλακτος και το ζωμό. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι.
  3. Σιγοψήνουμε για 1.30 ώρες,αφαιρούμε το καπάκι, προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο, χωρίς να σκεπάσουμε τη γάστρα με το καπάκι, για 20 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει ωραία το φαγητό.
  5. Σερβίρουμε το αρνάκι με τα λαχανικά και πουρέ πατάτας.

 

giorgostsoulis.com