Δολοφονήθηκε εισαγγελέας στον Ισημερινό: Ερευνούσε την υπόθεση ομηρίας σε τηλεοπτικό πλατό

Δολοφονήθηκε εισαγγελέας στον Ισημερινό ο οποίος ερευνούσε την απίστευτη υπόθεση ομηρίας σε τηλεοπτικό πλατό σε LIVE μετάδοση που έγινε στις 9 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η εισαγγελία, πρόκειται για τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος προΐστατο της έρευνας.

Η εισβολή οπλισμένων κουκουλοφόρων, που διέταξαν να πέσουν στο έδαφος δημοσιογράφοι και υπάλληλοι στο στούντιο του τηλεοπτικού δικτύου TC, στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), προκάλεσε σοκ στη χώρα, που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κύμα βίας συμμοριών επιδιδόμενων κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών κι έχει κηρυχθεί σε κατάσταση «εσωτερικής ένοπλης σύγκρουσης».

Με υπόβαθρο πυροβολισμούς, οι απίστευτες εικόνες συνέχισαν να μεταδίδονται για μερικά λεπτά, παρότι οι προβολείς έσβησαν και οι κάμερες δεν μετέδιδαν εικόνα, ως την επέμβαση της αστυνομίας.

Ουδείς σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε και οι 13 δράστες της επίθεσης συνελήφθησαν, ανακοίνωσαν οι αρχές. Αποκάλυψαν τα πρόσωπα των δραστών στον Τύπο μερικά 24ωρα αργότερα.

Σύμφωνα με την υπηρεσία του, ο εισαγγελέας που δολοφονήθηκε είχε αναλάβει να εξακριβώσει ποια συμμορία διέπραξε την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό.

Μέσα ενημέρωσης της χώρας της Λατινικής Αμερικής μετέδωσαν εικόνες στις οποίες διακρίνεται το αυτοκίνητο του εισαγγελικού λειτουργού με πολλά χτυπήματα από σφαίρες στο παράθυρο της πόρτας του οδηγού.

Μετά «τη δολοφονία του συναδέλφου μας Σέσαρ Σουάρες θα είμαι κατηγορηματική: οι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, οι κακοποιοί και οι τρομοκράτες δεν θα αναιρέσουν τη δέσμευσή μας στην κοινωνία του Ισημερινού», τόνισε η γενική εισαγγελέας Ντιάνα Σαλασάρ.

 

tempo24.news