Θεσσαλονίκη: Αναβάθμιση του ειρηνοδικείου στα Κουφάλια ζητά ο δήμαρχος

Επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης

Την αναβάθμιση και εδαφική επέκταση της αρμοδιότητας του Ειρηνοδικείου στα Κουφάλια, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, η πρότασή του εντάσσεται σε έναν ευρύτερο διάλογο που έχει ξεκινήσει για τον εξ ορθολογισμό της λειτουργίας των ειρηνοδικείων της χώρας.

Όπως λέει ο κ. Αναγνωστόπουλος η εδαφική αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου Κουφαλίων καλύπτει από το Δήμο Χαλκηδόνος, τα διαμερίσματα Προχώματος, Ακροποτάμου, Καστανά, Μ. Μοναστηρίου, Λουδία, Παρθενίου, Αδένδρου, Βαλτοχωρίου και Ελεούσας, από το Δήμο Δέλτα το διαμέρισμα Βραχιάς και από το Δήμο Πέλλας τα διαμερίσματα Αθύρων και Ραχώνας.

«Καλύπτει όπως προαναφέραμε περιοχές που είναι αρκετά απομακρυσμένες από το κέντρο της πόλης, και άνω των 40χιλ. Δίνεται η δυνατότητα εύκολης και άμεσης πρόσβασης και εξυπηρέτησης των πολιτών, χωρίς μετακινήσεις προς το κέντρο». Επίσης αναφέρει, ότι το Ειρηνοδικείο Κουφαλίων στεγάζεται σε ιδιόκτητο δημόσιο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο κατασκευάστηκε για τον συγκεκριμένο λόγο και βρίσκεται σε καλή κατάσταση χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση λειτουργικών εξόδων.

 

typosthes.gr