Δένδιας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν, να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε»

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν τους καιρούς», τόνισε ο Υπουργός Άμυνας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να εξελιχθούν και να αντιμετωπίσουν τους καιρούς, βρισκόμαστε σε μία περίοδο μετάβασης, εν μέσω κινδύνων και απειλών. Πρέπει να μετατρέψουμε τη θητεία – αγγαρεία, σε θητεία – ευκαιρία», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα το πρωί (19/01) στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Πρέπει να υπάρξει μία βασική αναδιοργάνωση των στρατιωτικών μονάδων»

«Τιμώ και σέβομαι τους απερχόμενους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο νομοσχέδιο που έρχεται, θα υπάρξει και σύστημα Πληροφορικής. Το 2030, στόχος είναι η χώρα να έχει τις Ένοπλες Δυνάμεις που χρειάζεται σύμφωνα με εμάς.

Όλοι οι Αρχηγοί πιστεύουν στη διαλειτουργικότητα και τον ταχύτατο εκσυγχρονισμό. Το βασικό τους μέλημα είναι να προασπίζουν την πατρίδα και όχι, να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

«Οιοσδήποτε αξιωματικός πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του, στο επίπεδο του σχεδιασμού»

«Κάθε αξιωματικός πρέπει να έχει το θάρρος της γνώμης του, στο επίπεδο του σχεδιασμού. Να περασθεί στο DNA η λογική της συλλογικής σκέψης, πριν ο ανώτερος αξιωματικός λάβει την τελική απόφαση», προσέθεσε ο Υπουργός Άμυνας, αναφέροντας ως παράδειγμα τις ουκρανικές δυνάμεις στον πόλεμο με τη Ρωσία.

«Το 15% των στελεχών είναι γυναίκες και έχουμε διάθεση να αυξήσουμε τον αριθμό. Οπουδήποτε μπορούν να τοποθετηθούν γυναίκες, σε κάθε μονάδα και όχι μονάχα σε ένα γραφείο. Θα δημιουργήσουμε μία μίξη εκπαίδευσης, ώστε οι άνθρωποι που υπηρετούν, να πάρουν σημαντικές δεξιότητες για την αγορά.

Πρώτα, θα φέρουμε την καινοτομία. Υπάρχει πλήρης συναντίληψη και χρονοδιάγραμμα. Μιλάμε για έναν τεράστιο οργανισμό», τόνισε ακόμη ο Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την επόμενη μέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

newsbomb.gr