Ο Καναδάς ανακηρύχθηκε η ασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψει κάποιος το 2024

Ποιες χώρες συμπληρώνουν την λίστα του Berkshire Hathaway Travel Protection

Ηασφαλέστερη χώρα για να ταξιδέψει κάποιος το 2024 ανακηρύχθηκε ο Καναδάς, σύμφωνα με τη λίστα της Berkshire Hathaway Travel Protection (BHTP). Η εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης εξηγεί σε έκθεσή της ότι ο Καναδάς κατατάσσεται στην κορυφή της λίστας των χωρών που είναι ασφαλείς για ταξίδια, χάρη στις χαμηλές θερμοκρασίες και τη μικρή πυκνότητα πληθυσμού.

Ωστόσο, ο κύριος κίνδυνος για τον οποίο θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι τουρίστες είναι οι πυρκαγιές. «Το μεγαλύτερο μέρος των δασών του Καναδά έχει καεί, γεγονός που μείωσε την ποιότητα του αέρα στις περισσότερες μεγάλες καναδικές πόλεις» αναφέρει η έκθεση. «Αυτό έκανε το ταξίδι στον Καναδά δύσκολο για άτομα με αναπνευστικές παθήσεις».

«Η βίαιη εγκληματικότητα είναι συγκριτικά χαμηλή και είναι περιορισμένη η συχνότητα εγκλημάτων που συνδέονται με όπλα» αναφέρεται στην έκθεση. Η Berkshire Hathaway Travel Protection διευκρινίζει ότι η λίστα καταρτίστηκε με βάση τις απαντήσεις στα ερωτήματα ποιες χώρες είναι «σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένες από τρομοκρατική δραστηριότητα» και «ασφαλείς από κρούσματα ασθενειών», καθώς σε πιο σύγχρονα ερωτήματα, όπως «σε ποια μέρη επιτρέπεται σε όλους τους τύπους ανθρώπων να μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα χωρίς διακρίσεις ή παρενόχληση».

Η εταιρεία έχει μακρά ιστορία στις έρευνες για ασφαλείς προορισμούς, οι οποίες βασίζονται σε απαντήσεις ταξιδιωτών που επισκεφτεί χώρες τα τελευταία πέντε χρόνια και σε άλλους δείκτες και πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Δείκτη Ειρήνης και των αξιολογήσεων ταξιδιωτικής ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι 15 πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια 2024, σύμφωνα με την Berkshire Hathaway Travel Protection είναι:

Καναδάς
Ελβετία
Νορβηγία
Ιρλανδία
Ολλανδία
Ηνωμένο Βασίλειο
Πορτογαλία
Δανία
Ισλανδία
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Ιαπωνία
Γαλλία
Ισπανία
Βραζιλία.

newsbeast.gr