Θεσσαλονίκη: Διέρρηξε κατάστημα και απείλησε τον ιδιοκτήτη με αιχμηρό αντικείμενο

Συνελήφθη από την αστυνομία ένας 36χρονος – Είχε κάνει και κλοπές από δύο αρτοζαχαροπλαστεία

Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών οδήγησε στη σύλληψη δράστη που ενέχεται σε περιπτώσεις ληστείας, κλοπής, απόπειρας κλοπής και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Πρόκειται για 36χρονο αλλοδαπό (υπήκοος Γεωργίας), ο οποίος πρώτες πρωινές ώρες χθες (18-01-2024), αφού διέρρηξε εμπορικό κατάστημα στην περιοχή της Τούμπας, αφαίρεσε από το εσωτερικό του εμπορεύματα (ρούχα αξίας περίπου 120 ευρώ), πλην όμως έγινε αντιληπτός και στην προσπάθειά του να διατηρήσει στην κατοχή του τα κλοπιμαία, απείλησε τον ιδιοκτήτη με αιχμηρό αντικείμενο.

Άμεσα προστρέξαντες αστυνομικοί που βρίσκονταν πλησίον τον ακινητοποίησαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα οποία και αποδόθηκαν στο σύνολό τους στο νόμιμο κάτοχό τους.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας προέκυψε ότι, ο προαναφερόμενος άντρας, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αποπειράθηκε να διαρρήξει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και διέρρηξε δύο αρτοζαχαροπλαστεία απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικά ποσά (περισσότερα από 500 ευρώ), τα οποία αφού βρέθηκαν στην κατοχή του, αποδόθηκαν και αυτά στους νόμιμους κατόχους τους.

Κατασχέθηκαν τρία διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, περιλαίμιο και χρηματικό ποσό, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

typosthes.gr/