Γλυκό ψυγείο με μπισκότα και espresso
Υλικά
- 500 g. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 250 g. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- Δυο δόσεις εσπρέσο
- 30 μπισκότα
- Κακάο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ρίχνουμε 2 κ.σ. από τον καφέ στο μείγμα που έχει πια γίνει σαντιγί και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα, ίσα να βραχούν.
- Στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψάκι 15 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε από πάνω λίγη ποσότητα σαντιγί.
- Συνεχίζουμε δημιουργώντας στρώσεις με τα μπισκότα και την σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά).
govastileto.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Κρέπες με γέμιση από καραμελωμένα μήλα, μπισκότο και σοκολάτα
Γλυκές γεύσεις
Μηλόπιτα χωρίς φύλλο, με καρδάμωμο και πορτοκάλι
Γλυκές γεύσεις
Παραδοσιακή πορτοκαλόπιτα
Γλυκές γεύσεις
Σοκολάτα στο ποτήρι με τζίντζερ και πραλίνα
Γλυκές γεύσεις
Τηγανόψωμα περιχυμένα με μέλι
Γλυκές γεύσεις
Σαρλότα µε αχλάδι και σος βατόµουρα
Γλυκές γεύσεις
Ταρτάκια με φράουλες
Γλυκές γεύσεις
Πολίτικο Κιουνεφέ (künefe peyniri)
Γλυκές γεύσεις