Γλυκό ψυγείο με μπισκότα και espresso

Γλυκό ψυγείο με μπισκότα και espresso

Υλικά

  • 500 g. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 250 g. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • Δυο δόσεις εσπρέσο
  • 30 μπισκότα
  • Κακάο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ετοιμάζουμε τον εσπρέσο και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από τον καφέ στο μείγμα που έχει πια γίνει σαντιγί και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τον καφέ σε βαθύ πιάτο και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα, ίσα να βραχούν.
  4. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψάκι 15 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και απλώνουμε από πάνω λίγη ποσότητα σαντιγί.
  5. Συνεχίζουμε δημιουργώντας στρώσεις με τα μπισκότα και την σαντιγί. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  6. Σερβίρουμε το γλυκό ψυγείου σε κομμάτια. Πασπαλίζουμε με κακάο (προαιρετικά).

govastileto.gr