Νέα Αριστερά προς Ιερώνυμο: Η Εκκλησία δεν νομοθετεί όπως και η Βουλή δεν μετέχει στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

«Σε πείσμα όσων θέλουν να επικρατήσει το σκοτάδι, η κοινωνία θα προχωρήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πολιτικός φορέας σε ανακοίνωσή του

«Οι εποχές που η εκκλησία παρενέβαινε στα πολιτικά πράγματα έχουν περάσει, ευτυχώς, ανεπιστρεπτί. Η εκκλησία δε νομοθετεί, η ελληνική βουλή δεν συμμετέχει στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά σχολιάζοντας την πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β΄ να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία για το υπό συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου σχεδίου νόμου που αφορά την απόκτηση δικαιώματος τέλεσης πολιτικών γάμων και τεκνοθεσίας από τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

«Η Ελλάδα είναι πράγματι μια δημοκρατική χώρα και αυτό πρέπει να επισφραγιστεί με τον οριστικό χωρισμό κράτους και εκκλησίας. Σε μια σύγχρονη λοιπόν ευρωπαϊκή δημοκρατία δεν υπάρχει ερώτημα: τα του Θεού, τω Θεώ και μέχρι εκεί», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Και καταλήγει: «Σε πείσμα όσων θέλουν να επικρατήσει το σκοτάδι, η κοινωνία θα προχωρήσει».

 

newsbeast.gr