Πώς να κοιμηθείτε σε λιγότερο από 15 λεπτά

Με ένα απλό κόλπο

Μια γυναίκα αποκαλύπτει ένα κόλπο που κυκλοφορεί στο TikTok και την βοήθησε να κοιμηθεί πιο εύκολα. «Πάλευα πάντα με τον ύπνο. Τις περισσότερες νύχτες, μου έπαιρνε έως και δύο ώρες για να αποκοιμηθώ, και οι προηγούμενες προσπάθειες μου με μελατονίνη και αποφυγή χρήσης οθονών πριν τον ύπνο αποδείχθηκαν άχρηστες», εξομολογήθηκε η Food Editor, Alex Loh.

«Είχα αποδεχτεί τη ρουτίνα μου να πηγαίνω για ύπνο στις 11 αλλά να μην κοιμάμαι πραγματικά πριν τη 1 – μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν είδα ένα βίντεο στο TikTok που άλλαξε τα πάντα», αποκάλυψε η Alex Loh.

Σε ένα βίντεο του TikTok που έγινε viral, η παθολόγος Jessica Andrade, D.O., μοιράστηκε τον λόγο για τον οποίο φοράει κάλτσες στο κρεβάτι. Η Andrade εξήγησε ότι «Το να φοράτε κάλτσες ζεσταίνει τα πόδια σας και αυτό ανοίγει τα αιμοφόρα αγγεία που δροσίζουν το σώμα». Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, «το δροσερό σώμα λέει στον εγκέφαλο ότι είναι ώρα για ύπνο», είπε η ειδικός συμπληρώνοντας: «[και] οι άνθρωποι που φορούν κάλτσες τείνουν να κοιμούνται πιο γρήγορα».

Και δεν είναι μόνο η Andrade που μοιράζεται αυτή τη συμβουλή, αλλά και το National Sleep Foundation αναφέρει ότι «όσο μεγαλύτερη είναι η αγγειοδιαστολή [διαστολή των αιμοφόρων αγγείων] στα χέρια και τα πόδια, τόσο λιγότερο χρόνο χρειάζεται για να αποκοιμηθείτε».

Η έρευνα υποστηρίζει αυτόν τον ισχυρισμό, καθώς μια μικρή μελέτη έδειξε ότι τα ζεστά πόδια μπορούν να φέρουν τον ύπνο πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Σε μια άλλη μικρή μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να φοράτε κάλτσες στο κρεβάτι βοήθησε τους συμμετέχοντες να αποκοιμηθούν πιο γρήγορα, να κοιμηθούν πιο βαθιά και να ξυπνήσουν λιγότερες φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ήμουν περίεργη να δω αν αυτό το απλό κόλπο θα λειτουργούσε, οπότε το δοκίμασα φορώντας ένα ζευγάρι κάλτσες. Το αποτέλεσμα: η καλύτερη εβδομάδα ύπνου που είχα στη ζωή μου. Συνήθως, γυρνούσα και ξυπνούσα για πολλές ώρες πριν αποκοιμηθώ, αλλά με ένα απλό ζευγάρι κάλτσες, κοιμήθηκα εύκολα. Το να αποκοιμάμαι πιο γρήγορα με βοήθησε να νιώθω πιο ξεκούραστη το πρωί (αφού κοιμάμαι περισσότερο) και τώρα δεν υπάρχει επιστροφή στον ύπνο χωρίς κάλτσες», παραδέχτηκε η Alex Loh.

 

tempo24.news