Αλεξέι Ναβάλνι: Βίντεο ντοκουμέντο τη στιγμή που φυγαδεύουν τη σορό του

Ένα βίντεο ντοκουμέντο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου καθώς απεικονίζει την στιγμή που μια αυτοκινητοπομπή βγαίνει τα μαύρα μεσάνυχτα από την φυλακή του «Πολικού Λύκου» μεταφέροντας την σορό του Αλεξέι Ναβάλνι.

Υπενθυμίζεται ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα απαγορεύθηκε στην οικογένειά του Αλεξέι Ναβάλνι και συγκεκριμένα στη μητέρα του η πρόσβαση στη σορό του.

Στο βίντεο απεικονίζεται ένα βαν φυλακής που πιστεύεται ότι μετέφερε το πτώμα του Αλεξέι Ναβάλνι. Ένα αυτοκίνητο ήταν χωρίς διακριτικά – πιθανώς συνοδεία υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από την σκληρή φυλακή του καθεστώτος Πούτιν, όπου ο Ναβάλνι ήταν φυλακισμένος, με την θερμοκρασία να είναι στους -30 βαθμούς Κελσίου την ημέρα του θανάτου του.

Δείτε το βίντεο

Ο Ναβάλνι, 47 ετών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο τόσο από υποστηρικτές του όσο και από δυτικούς εμπειρογνώμονες ότι δολοφονήθηκε από το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα, 69 ετών, και ο δικηγόρος του έφτασαν στη φυλακή το πρωί του Σαββάτου επιδιώκοντας να παραλάβουν τη σορό, αλλά το προσωπικό τους αρνήθηκε.

Η ομάδα του εκλιπόντος αντιφρονούντα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι απαγορεύτηκε στη Λιουντμίλα η πρόσβαση στο σώμα του γιου της για άλλη μια φορά, τρεις ημέρες μετά τον θάνατό του, επειδή η έρευνα για το θάνατό του «έχει επεκταθεί».

«Δεν είναι γνωστό πόσο καιρό θα συνεχιστεί. Η αιτία θανάτου εξακολουθεί να είναι «απροσδιόριστη». Λένε ψέματα, παίζουν με τον χρόνο και δεν το κρύβουν καν», δήλωσε η εκπρόσωπος, Kira Yarmysh, στο X.

Εν τω μεταξύ, ο Ιβάν Ζντάνοφ, επικεφαλής της εκστρατείας κατά της διαφθοράς του Ναβάλνι, χαρακτήρισε τις ρωσικές σωφρονιστικές αρχές «ανήθικους ψεύτες και λακέδες» του Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγορώντας τους ότι παίζουν με το χρόνο για να κρύψουν στοιχεία για τη δολοφονία του Ναβάλνι.

 

tempo24.news