Γλαβίνας για τριγμούς στο ΣΥΡΙΖΑ: Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει βουλευτές από άλλα κόμματα σε περίπτωση αποστασιοποίησης

«Κανείς από εμάς δεν χαίρεται όταν ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα»

«Ηάμεση δημοκρατία πολλές φορές χρησιμοποιείται ως εργαλείο έντονου λαϊκισμού» σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας μιλώντας στην EΡT, σχετικά με το ερωτηματολόγιο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα isyriza, μία κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε βουλευτές του κόμματος.

Ο κ. Γλαβίνας ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου, δεν θα παίρνει στελέχη από άλλα κόμματα, αλλά αυτό είναι και απόφαση του προέδρου των πολιτικών οργάνων και φυσικά μιλάμε και σε ένα εντελώς υποθετικό πλαίσιο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα συμβεί ή όχι».

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τους νέους τριγμούς στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ερωτηματολόγιο του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη ανέφερε τα εξής:

«Κανείς από εμάς δεν χαίρεται όταν ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα κόμμα ευρύτερα του προοδευτικού χώρου, αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Φαίνεται ότι φουρτούνες είναι αρκετά μεγάλες εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορώ να έχω ακριβή γνώση, αλλά άκουσα και τον κ. Βέττα, ακούμε και άλλα στελέχη, σοβαρά και αξιόπιστα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κυρία Γεροβασίλη, να εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις για το δρόμο που έχει επιλέξει ο κ. Κασελάκης. Παρόμοιες επιφυλάξεις έχουμε εκφράσει κι εμείς για άλλου είδους θέματα, φυσικά και άλλου ύφους πολλές φορές.
Αλλά νομίζω όλοι συγκλίνουμε στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ένα κόμμα που έχει πολλές αντιφάσεις μέσα του. Η πολιτική του πορεία δεν είναι σίγουρη προς τα πού θέλει να κινηθεί. Ως εκ τούτου όμως, εμάς δεν μας ενδιαφέρει».

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ και τη λειτουργία του κόμματος σχετικά με «ταυτοτικά ζητήματα» ξεκαθάρισε ότι: «Εμείς θεωρούμε ότι τα κόμματα πρέπει να λειτουργούν συντεταγμένα, να έχουν τα όργανά τους, να σέβονται, να υπάρχει φυσικά και μια αντιπροσωπευτικότητα ενδεχομένως πολλές φορές. Δεν είναι κακή η άμεση δημοκρατία. Είναι το πώς χρησιμοποιείς πολλές φορές την άμεση δημοκρατία. Εκεί έχουμε μια εκτίμηση. Ενδεχομένως θα φανεί».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να «κάνει εργαλειοποίηση ο Στέφανος Κασσελάκης» απάντησε:

«Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά όταν διαρκώς κάποιος επικαλείται την άμεση σχέση του με τον λαό και προφανώς προσπερνάει τα υπόλοιπα, τα όργανα, βουλευτές, αξιωματούχους, Πολιτική γραμματεία, Κεντρική Επιτροπή, νομίζω ότι πολλές φορές δημιουργείται ένα χάσμα».

Στο κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα είναι ανοιχτό σε περίπτωση αποστασιοποίησης κάποιων αξιόπιστων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε:

«Νομίζω το έχουμε ξεκαθαρίσει. Δεν θα ήθελα φυσικά να προκαταβάλω κάποια απόφαση, αλλά το ΠΑΣΟΚ εν μέσω κοινοβουλευτικής περιόδου το έχει κάνει και την προηγούμενη φορά και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει, έχει πει ότι δεν θα παίρνει στελέχη από άλλα κόμματα, όπως κάνανε κάποια άλλα κόμματα τα προηγούμενα χρόνια από αυτό, αλλά αυτό είναι φυσικά και απόφαση του προέδρου των πολιτικών οργάνων και φυσικά μιλάμε και σε ένα εντελώς υποθετικό πλαίσιο, το οποίο κανείς δεν μπορεί να πει ότι θα συμβεί ή όχι».

Στην πορεία προς τις ευρωεκλογές έδωσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ λέγοντας:

«Το ΠΑΣΟΚ καταρχήν θέλει να είναι ένας πυλώνας σταθερότητας, ένας πυλώνας αξιοπιστίας.
Δουλεύουμε προς αυτό πολλές φορές και αυτό μπορεί να παρεξηγείται και να θεωρείτε ότι υπάρχει μια στασιμότητα, αλλά είναι το αντίθετο. Η σιγουριά, η αξιοπιστία την οποία χτίζουμε, δημιουργεί και συνθήκες που θεωρώ θετικές προς το κόμμα μας, όχι ενδεχομένως βραχυπρόθεσμα, αλλά σίγουρα μακροπρόθεσμα.

Σε αυτό το πλαίσιο δουλεύουμε και πιστεύουμε ότι στις ευρωεκλογές ο κόσμος θα αντιληφθεί αυτό το οποίο χτίζουμε μέρα με τη μέρα, χωρίς αναταραχές, χωρίς πηγαινέλα, χωρίς αδιαμεσολάβητες σχέσεις με τον κόσμο, οι οποίες πολλές φορές παρεξηγούνται».

 

newsbeast.gr