Κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη «θύελλα» που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη του κόμματος, από τον Στέφανο Κασσελάκη. 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, μεταξύ αυτών «μεγάλα ονόματα» ζήτησαν να συνεδριάσει το όργανο, σήμερα κιόλας -μέσω τηλεδιάσκεψης – για να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στο ερωτηματολόγιο και κατά τη χθεσινή του συνάντηση με ομογενείς στο Λονδίνο, τόνισε ενδεικτικά ότι «η φωνή των μελών είναι πάνω από τη δικιά του φωνή».

«Δεν πρόκειται για ένα κεφάλι που πρέπει να κόψουμε από την Λερναία Ύδρα αλλά για ένα τέρας που πρέπει να καεί ολοσχερώς. Πρέπει να έχουμε μία χώρα με ανοιχτές αγορές, εργασιακά δικαιώματα και κράτος Πρόνοιας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα «ταυτοτικά ζητήματα» που τίθενται για το θέμα του εσωτερικού δημοψηφίσματος που έχει θέσει ο κ. Κασσελάκης με τη μορφή ερωτηματολογίου, προκαλούν σφοδρές αντιδράσεις. Ευθείς βολές εξαπέλυσε η Όλγα Γεροβασίλη που έκανε λόγο για «διαλυτικές πρακτικές και καταστάσεις».

Τα 17 μέλη είναι οι: Παναγιώτα Μπελώνη Αράπη, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Ζαχαριάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ζωή Καρκούλια, Μαρία Κουβέλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης, Γιάννης Ραγκούσης, Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Ελένη Συμεωνίδου, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Διονύσης Τεμπονέρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Αλέξη, πάρε θέση, το κόμμα διαλύεται»

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από τους εγγεγραμμένους στο iSYΡΙΖΑ να απαντήσουν μέσω ερωτηματολογίου, εάν επιθυμούν την αλλαγή ονόματος και λογοτύπου του κόμματος, αποτελεί για πολλά σημαίνοντα στελέχη τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πρόκειται πρωτίστως τα πρόσωπα που βρίσκονται στον στενό κύκλο των συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα, όπως η Όλγα Γεροβασίλη, και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πρώην υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τηλεφωνούν στον Αλέξη Τσίπρα και τον παρακαλούν, έως και τον εκλιπαρούν, να πάρει θέση στα όσα συμβαίνουν, πριν να είναι πολύ αργά.

 

newsbeast.gr