Σαμποτάζ εκατομμυρίων σε φημισμένο οινοποιείο στην Ισπανία

Ένας άνδρας κατάφερε να προκαλέσει ζημιά εκατομμυρίων σε φημισμένο οινοποιείο στο Βαγιαδολίδ της Ισπανίας, εισβάλλοντας στις εγκαταστάσεις του και ανοίγοντας τις κάνουλες σε δεξαμενές με αποτέλεσμα να χυθούν 60.000 τόνοι κρασιού, αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κάμερα ασφαλείας του οινοποιείου κατέγραψε τις κινήσεις του κουκουλοφόρου άνδρα που από ό,τι φαίνεται έχει γνώσεις πάνω στο αντικείμενο, καθώς φρόντισε να βάλει «στόχο» τις δεξαμενές που περιείχαν δύο από τα πιο ακριβά κρασιά του «Cepa 21», στην περιοχή Castillo de Duero.

Οι δεξαμενές που άνοιξε ο δράστης περιείχαν κρασί από τις μάρκες Horcajo και Malabrigo, τα μπουκάλια των οποίων πωλούνται προς 90 δολάρια έκαστο.

Από τα συνολικά 60.000 λίτρα κρασιού, τα 20.000 ήταν από Horcajo και ήταν φετινής σοδειάς, ενώ τα υπόλοιπα 40.000 ήταν το 1/3 των αποθεμάτων από την ποικιλία Malabrigo.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του οινοποιείου, ξεκάθαρος στόχος του δράστη ήταν να προκαλέσει ζημιά στην επιχείρηση, από τους χώρους της οποίας δεν εκλάπη το παραμικρό.

 

tempo24.news