Σολομός ψητός με πατατούλες και πράσα

Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού γύρω στα 200 γρ. το καθένα
  • 16 πατατούλες baby, πλυμένες καλά
  • ο χυμός 2 μέτριων λεμονιών
  • 2 πράσα σε ροδέλες ή μπαστουνάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτηράκι νερό
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αντικολλητικό χαρτί

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.
  2. Χτυπάτε το νερό με το λεμόνι, το λάδι και αλατοπίπερο στο σέικερ ή ανακατεύετε καλά σε ένα ποτήρι.
  3. Στρώνετε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους (ή παραλληλόγραμμο, πυρίμαχο σκεύος) αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας να εξέχει άλλο τόσο περίπου για να σκεπάσετε το φαγητό.
  4. Βάζετε το σολομό επάνω στο χαρτί, σκορπίζετε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τις πατατούλες και τον άνηθο και περιχύνετε με το μείγμα λαδιού-λεμονιού φροντίζοντας να απλωθεί παντού.
  5. Σκεπάζετε το φαγητό πολύ καλά με το υπόλοιπο αντικολλητικό χαρτί, κλείνοντάς το περιμετρικά, και ψήνετε για 40’-45’. Σερβίρετε πασπαλίζοντας αν θέλετε με λίγο ακόμη άνηθο και προσθέτοντας λίγο ωμό ελαιόλαδο.

 

ethnos.gr