Νίκος Παππάς για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων

Ξεκαθάρισε ότι αν αποτραπούν οι εκλογές, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη

Κρίσιμη είναι η τέταρτη και τελευταία ημέρα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Όλγας Γεροβασίλη για τη θέση του πρόεδρου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία.

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε το Σάββατο να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ό,τι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη – και όχι δια βοής ή δι’ ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις.

 

newsbeast.gr