Παραδοσιακή συνταγή
Υλικά
- 300 γρ. ρεβύθια
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- 1/4 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, φρέσκο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε από την προηγούμενη νύχτα τα ρεβύθια σε ένα μπολ με νερό.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Στραγγίξτε και βάλτε τα ρεθύθια σε μια κατσαρόλα με νερό μαζί με το κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
- Τοποθετήστε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέστε λίγο από το νερό στο οποίο βράσανε, την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τα αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
- Η ρεβυθάδα είναι έτοιμη όταν η σάλτσα αρχίσει να χυλώνει.
newsbeast.gr
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Σουπιές με σπανάκι
Αλμυρές γεύσεις
Κοχύλια γεμιστά με τυρί cottage και σάλτσα ντομάτας
Αλμυρές γεύσεις
Κρεατόσουπα με λαχανικά
Αλμυρές γεύσεις
Γρήγορο σουφλέ σπανάκι
Αλμυρές γεύσεις
Πανσέτες με μουστάρδα και μέλι
Αλμυρές γεύσεις
Γιουβέτσι με κεφτεδάκια κοτόπουλου
Αλμυρές γεύσεις
Κοτόπουλο με πράσο αυγολέμονο
Αλμυρές γεύσεις
Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο – Τραγανή και λαχταριστή συνταγή
Αλμυρές γεύσεις