Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις τα καμένα λίπη από την κατσαρόλα

Ανακαλύψαμε  έναν ακόμα τρόπο για να καθαρίζουμε ευκολότερα τα καμμένα λίπη από την κατσαρόλα.

Αν τύχει να κολλήσει το φαγητό στην κατσαρόλα να καεί, βρίσκεσαι ξαφνικά αντιμέτωπος με τον χειρότερό σου εφιάλτη: τις ατελείωτες ώρες τριψίματος με το σύρμα. Αν θέλεις να γλιτώσεις όλη αυτήν την ταλαιπωρία, έχουμε ήδη γράψει για ένα πολύ απλό και πολυδοκιμασμένο tip όπου για τον καθαρισμό του σκεύους χρησιμοποιούμε ξίδι  μαγειρική σόδα, νερό και σύρμα. Εντάξει μέχρι εδώ. Τι γίνεται όμως όταν συγκεντρώνονται καμμένα λίπη σε τηγάνια και κατσαρόλες; Και δεν μιλάμε για το εσωτερικό αλλά το εξωτερικό τους.

Μποιρείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια φυσικά υλικά και με αρκετό τρίψιμο να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν όμως πρόκειται για μαντεμένια σκεύη και μάλιστα πολύχρωμα εξωτερικά, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο πολύπλοκα. Σωστά; Λάθος! Υπάρχει τρόπος να διορθώσετε την κατάσταση και μπορεί να μην είναι τόσο φυσικός όσο η σόδα με το ξίδι αλλά έχει αποτέλεσμα. Δοκιμάσαμε σπρέι καθαρίσματος για φούρνους, βάζοντας δοκιμαστικά μια ποσότητα στην άκρη της κατσαρόλας, το αφήσαμε να δράσει για λίγη ώρα και στη συνέχεια, αφού το σκουπίσαμε και αφαιρέσαμε τα κατάλοιπα, καθαρίσαμε και την υπόλοιπη.

Εδώ βέβαια, για να μην καταστραφεί το σκεύος θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να χρησιμοποιήσετε το σφουγγαράκι των πιάτων χωρίς όμως να τρίψετε πολύ δυνατά. Αφού καθαρίσετε το σκεύος, το σαπουνίζετε καλά με απορρυπαντικό πιάτων και το διατηρείτε καθαρό με πολύ προσεκτικό πλύσιμο με φυσικά προϊόντα (βλέπε ξίδι και μαγειρική σόδα). Προσέχουμε για να έχουμε…

 

olivemagazine.gr