Συνεχίζεται ο σάλος για τα πλαστά διπλώματα στα κατεχόμενα

Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα των πλαστών πτυχίων δήλωσε σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ καθώς αυτό παίρνει διαστάσεις στα κατεχόμενα και οι συλλήψεις αυξάνονται. «Κάθε άτομο που ζει σε αυτή τη χώρα συμφωνεί ότι, ανεξάρτητα από την θέση του, δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα που διεξάγεται και βλάπτει ολόκληρο τον κλάδο».

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν, πρόσθεσε, πως εάν προκύψουν στοιχεία μέσω των «δικαστηρίων», τα σχετικά πρόσωπα θα αντιμετωπίσουν οπωσδήποτε τις κυρώσεις που ορίζονται οι «νόμοι».

Οι συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για το «πανεπιστήμιο υγείας και κοινωνικών επιστημών Κύπρου (KSTU)» στην Μόρφου που φέρεται να παραχωρούσε έναντι χρημάτων πλαστά πτυχία και διπλώματα είναι το κύριο θέμα στην συντριπτική πλειοψηφία έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ στα κατεχόμενα σήμερα.

Πέντε συνολικά άτομα τέθηκαν χθες υπό κράτηση, μεταξύ των οποίων ο πρώην «υπουργός παιδείας» και «βουλευτής» του ΚΕΕ, Κεμάλ Ντουρούστ που ήταν ο αναπληρωτής πρόεδρος του «διοικητικού συμβουλίου» του εν λόγω «πανεπιστημίου» και φέρεται να υπεξαίρεσε 926.000 ΤΛ με πλαστές αποδείξεις για «προσφορά υπηρεσιών», ενώ η σύζυγός του και «διευθύντρια» του «τμήματος κοινωνικών ασφαλίσεων», Μεράλ Ντουρούστ είναι κάτοχος πλαστού πτυχίου από το συγκεκριμένο «πανεπιστήμιο» όπου φοίτησε 2 χρόνια αλλά πήρε τίτλο 4ετους σπουδών.

Ο «διευθυντής» του «Πανεπιστημίου», Σερντάρ Γκιουντούζ, ο Αμίρ Σιεκερίφ, «διευθυντής διεθνών σχέσεων» και ο Σερντάρ Κουρού, διευθυντής της εταιρείας Alusal, συνελήφθησαν επίσης για την ίδια υπόθεση. Οι δύο πρώτοι φέρεται να απέσπασαν πάνω από 120.000 ΤΛ ο καθένας και μαζί με τον τρίτο τέθηκαν υπό 6ημερη κράτηση από το «επαρχιακό δικαστήριο Μόρφου» ενώ ο Ντουρούστ που κατηγορείται για «πλαστές αποδείξεις υπηρεσιών» τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας και τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με το τ/κ Τύπο, η «αστυνομία» ερεύνησε το σπίτι των Ντουρούστ όπως και τα αυτοκίνητά τους και εντόπισε αρκετά στοιχεία. Η «αστυνομική» έρευνα επικεντρώνεται στο πόσα άτομα έχουν πάρει από το εν λόγω ίδρυμα πλαστά διαβατήρια και πόσοι άλλοι εμπλέκονται σε αυτό το κύκλωμα.

 

sigmalive.com