Τέμπη: Δεν τη δεχόμαστε την αμέλεια – Είναι ξεκάθαρος ενδεχόμενος δόλος

Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη μίλησε η κόρη ενός από τα θύματα

Για τις τραγικές στιγμές που περνούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που μετά από έναν χρόνο δεν έχουν καταφέρει να ξανασταθούν στα πόδια τους, μίλησε η Τάνια Κωνσταντινίδου, κόρη θύματος του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο MEGA.

Οι δηλώσεις της έχουν ως εξής:
Δημοσιογράφος: Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Πώς βιώσατε όλο αυτό το διάστημα το πένθος σας;

Τάνια Κωνσταντινίδου – κόρη θύματος: «Τον τελευταίο χρόνο υπήρχαν πάρα πολλά σκαμπανεβάσματα, και όσον αφορά στο πένθος που στην αρχή δεν το είχαμε συνειδητοποιήσει και όσον αφορά στις διαδικασίες που κάνουμε

Δημοσιογράφος: Πιστεύετε πως θα αποδοθεί τελικά δικαιοσύνη;

Advertisement

Τάνια Κωνσταντινίδου – κόρη θύματος: Πιστεύω ότι γίνεται μία προσπάθεια από την εισαγγελέα και τον ανακριτή που είναι αυτή τη στιγμή, αλλά πιστεύω ότι είναι και τα χέρια τους «δεμένα», και χρειάζονται πολύ σπρώξιμο για να μπορέσουν να κινηθούν όπως πρέπει. Δεν την δεχόμαστε την αμέλεια, είναι ξεκάθαρος ενδεχόμενος δόλος. Από την στιγμή που γνωρίζεις ότι έχουν πρόβλημα και εσύ αντί να σταματήσεις τα δρομολόγιά σου, κόβεις εισιτήρια και στέλνεις τους ανθρώπους στο χώμα αντί στον προορισμό τους, έχεις ευθύνη, δεν μπορείς να πεις ότι δεν γνώριζα, αμέλησα.

Δημοσιογράφος: Έχει έρθει κανείς από όλους αυτούς να σας προσεγγίσει; Να σας πει έστω μία συγγνώμη;

Τάνια Κωνσταντινίδου – κόρη θύματος: Συγγνώμη όχι. Πέρα από τον κ. Καραμανλή, που ζήτησε την «δήθεν» συγγνώμη του με την παραίτησή του, δεν έχουμε ακούσει συγγνώμη. Συγγνώμη τι; Που σας σκοτώσαμε;

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι έγινε μία προσπάθεια συγκάλυψης; Όπως π.χ. έχουμε ακούσει για το περίφημο μπάζωμα που έγινε μέσα σε λίγα 24ωρα.

Τάνια Κωνσταντινίδου – κόρη θύματος: Εμείς έχουμε κινηθεί και νομικά εναντίον τους, γιατί είναι ξεκάθαρη συγκάλυψη. Υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν έχουμε βρει ούτε κοκαλάκι του. δεν μάθαμε τους πρώτους μήνες που είχαν πάει τα βαγόνια. Κάναμε αγώνα για να μάθουμε ότι πήγαν στο Κουλούρι. Και έχω την εντύπωση πως μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστό που είναι τα βαγόνια της εμπορικής. Αυτό είναι ξεκάθαρη συγκάλυψη. Αυτοί οι εισαγγελείς που ήταν εκεί, δεν πρέπει να τους ασκηθεί δίωξη για παράβαση καθήκοντος; Πως αφήνεις να αλλοιώνουν έτσι έναν χώρο εγκλήματος. Αυτή η υπόθεση «μπάζει» από παντού.

«Στεναχωριέμαι γιατί δεν θα μπορέσει να ζήσει το εγγόνι της και εμένα, την κόρη της. Ήταν υπέροχη…»
Δημοσιογράφος: Σε λίγο καιρό θα φέρετε στον κόσμο και το πρώτο σας παιδάκι. Πώς νιώθετε που δεν είναι κοντά σας η μητέρα σας, στην πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σας;

Τάνια Κωνσταντινίδου – κόρη θύματος: Είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό, γιατί από μικρή μου έλεγε, “μην στεναχωριέσαι, όταν θα έρθει αυτή η ώρα, εγώ θα Είμαι εκεί πέρα, θα σου κρατώ το χέρι, θα μπω και εγώ μαζί σου μέσα”. Η ευχή που μου έδωσε τα τελευταία Χριστούγεννα που περάσαμε μαζί ήταν “και του χρόνου διπλή”. Και έγινε πραγματικότητα η ευχή της. Στεναχωριέμαι μία φορά γιατί δεν θα μπορέσει να ζήσει το εγγόνι της, και το παιδί της, αυτές τις στιγμές και στεναχωριέμαι νομίζω δέκα φορές που το δικό μου το παιδί δεν θα έχει την τύχη να γνωρίσει την γιαγιά του. Γιατί ήταν υπέροχη.

Εντωμεταξύ, με ευλάβεια και πολλή συγκίνηση τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου ετήσιο μνημόσυνο για τις 57 ψυχές των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου, το οποίο βρίσκεται εντός του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού της Θεσσαλονίκης.

 

newsbomb.gr