Πώς να χρησιμοποιήσεις τον τρίφτη του τυριού για τα μυρωδικά

Σε πόσες συνταγές δεν αναφέρεται να χρησιμοποιήσεις μόνο τα φυλλαράκια και όχι το κοτσάνι από τα μυρωδικά; Ξέρουμε, η διαδικασία διαχωρισμού παίρνει χρόνο και είναι λίγο εκνευριστική. Αλλά υπάρχει λύση!

Ο τρίφτης του τυριού, αυτός που έχεις ήδη στο ντουλάπι σου και όχι κάποιο ακόμη gadget που θα χρειαστεί να αγοράσεις, είναι η λύση για να διαχωρίσεις τα φύλλα από το κοτσάνι των μυρωδικών. Το σούπερ εύκολο και έξυπνο αυτό tip, ανακαλύψαμε στο TikTok, που για μία ακόμη φορά μας εκπλήσσει με τα βίντεο που ανεβάζουν οι χρήστες του.

Μία χρήστης του TikTok λοιπόν, ανέβασε ένα βίντεο όπου τη βλέπουμε να παίρνει ένα κοτσάνι μαϊντανό και να το περνάει μέσα από μία τρύπα του τρίφτη τυριού. Το αποτέλεσμα είναι τα φυλλαράκια να διαχωρίζονται από το κοτσάνι και να μαζεύονται στην εξωτερική πλευρά του τρίφτη. Εύκολα και νοικοκυρεμένα!

Και για να μην νομίζεις ότι αυτό το κόλπο λειτουργεί μόνο με μυρωδικά που έχουν πλατιά φύλλα, όπως ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος, η ίδια χρήστης του TikTok ανέβασε και ένα βίντεο όπου δοκιμάζει και με άνηθο και το αποτέλεσμα είναι εξίσου επιτυχημένο.

olivemagazine.gr