Ουκρανικά drones χτύπησαν πλοίο περιπολίας του ρωσικού στόλου κοντά στην Κριμαία

Ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) προκάλεσαν ζημιά σε σκάφος περιπολίας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας ανοιχτά της, προσαρτημένης από τη Ρωσία, ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, ανακοίνωσαν σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου, οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας.

Σε ανάρτησή τους στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, οι ουκρανικές υπηρεσίες αναφέρουν ότι η μονάδα των ειδικών δυνάμεών τους «Ομάδα 13» επιτέθηκε στο πλοίο περιπολίας «Sergey Kotov» του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στον Πορθμό του Κερτς.

«Ως αποτέλεσμα πλήγματος από θαλάσσια drones Magura V5, το ρωσικό πλοίο Project 22160 Sergey Kotov υπέστη ζημιά στην πρύμνη, στη δεξιά πλευρά και στην αριστερή πλευρά του», διευκρίνισαν, προσθέτοντας ότι η αξία του πλοίου αυτού ανέρχεται σε περίπου 65 εκατ. δολάρια.

Ο Αντρίι Γέρμακ, ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι «ο Ρωσικός Στόλος της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί σύμβολο κατοχής. Δεν μπορεί να είναι στην Ουκρανική Κριμαία», σε προφανή αναφορά του στην επίθεση.

Η κυκλοφορία των τρένων σταμάτησε προσωρινά στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Telegram διορισθέντα από τη Ρωσία αξιωματούχου στην Κριμαία.

Η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο ανεστάλη επίσης για μερικές ώρες προτού επιτραπεί ξανά λίγο πριν από τις 09:00 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με λογαριασμό στο Telegram του διορισθέντος από τη Ρωσία φορέα διαχείρισης της γέφυρας.

 

tempo24.news