Τις υποδομές για τη δημιουργία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα εξετάζουν Χριστοδουλίδης και Φον ντε Λάιεν

Η όλη προσπάθεια γίνεται σε συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ

Στη Λευκωσία βρίσκεται από χθες το βράδυ η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, η οποία έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της Κομισιόν και ο Κύπριος ηγέτης έφθασαν στην Λευκωσία μαζί, με το ίδιο αεροπλάνο από το Βουκουρέστι, όπου συμμετείχαν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη συνάντησή τους σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο εξετάζουν το σύστημα και τις υποδομές, που αφορούν τον σχεδιασμό για δημιουργία θαλάσσιου διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο. Βάσει του προγράμματος που έχει καταρτιστεί, ακολούθως θα μεταβούν στο λιμάνι της Λάρνακας και σε εγκαταστάσεις του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), προκειμένου να επιθεωρήσουν τις υπάρχουσες υποδομές για την αποστολή της βοήθειας στη Γάζα και αναμένεται να δώσουν κοινή συνέντευξη τύπου.

Να σημειωθεί ότι η προσπάθεια γίνεται σε πλήρη συντονισμό με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να αποπλεύσει από τη Κύπρο ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν γνωρίζουμε όμως ακόμη πού θα καταπλεύσει, αφού στη Γάζα δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές.

 

newsbeast.gr