Κύπρος-Πήγαν μεσάνυχτα για καταγγελία οι δύο μοναχοί

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας σχετικά με τις καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες από δύο μοναχούς στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ανέφερε η Αστυνομία στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Αντρέου, η διερεύνηση έχει αρχίσει από την Παρασκευή όταν είχαμε κληθεί από την Μητρόπολη Ταμασού για μια καταγγελία. Μέλη μας έχουν ήδη μεταβεί στη Μητρόπολη και όλο το σαββατοκύριακο βρίσκονταν εκεί, λαμβάνοντας καταθέσεις για θέματα οικονομικής φύσεως. Έχουν παραληφθεί αρκετά τεκμήρια, έγγραφα και αυτή τη στιγμή αξιολογούνται από τους ανακριτές. Έχει ήδη συσταθεί μια ανακριτική ομάδα από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΥΔΟΕ) για να προχωρήσουν στη διερεύνηση».

Σε ερώτηση εάν έχει ληφθεί κατάθεση από τον Μητροπολίτη Ησαΐα, απάντησε θετικά.

Συμπλήρωσε ότι «δύο μοναχοί μετέβησαν γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε αστυνομικό σταθμό με πρόθεση να υποβάλουν κάποια καταγγελία και εκεί τους λέχθηκε ότι θα επικοινωνούσαν την επόμενη ημέρα ανακριτές για τη λήψη της κατάθεσής τους. Το Σάββατο λήφθηκαν κάποιες καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν νέες καταθέσεις από τους μοναχούς για τις δικές τους καταγγελίες».

Επεσήμανε ότι έχουν συσταθεί δύο ανακριτικές ομάδες. Η πρώτη αφορά τις καταγγελίες από την Ιερά Μητρόπολη για θέματα οικονομικής φύσεως. Και η δεύτερη του ΤΑΕ Αρχηγείου θα διερευνήσει τις καταγγελίες που έχουν προβεί κάποιοι μοναχοί της συγκεκριμένης Μονής και αφορούν αδικήματα επίθεσης και βιοπραγίας. Ερωτηθείς για αναφορές για κουκουλοφόρους, απάντησε ότι «τα έχουμε δει από τα δημοσιεύματα, θα διερευνηθούν και αυτά».

 

sigmalive.com