Vegan mousse: Μια βελούδινη μους σοκολάτας με αβοκάντο και μπανάνα

Vegan mousse: Φτιαγμένη με μπανάνες και αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα, σκόνη κακάο, κανέλα και μια νότα πιπεριού καγιέν για να δημιουργήσει μια «μοναδική πολιτιστική μίξη που είναι ιδανική για το φθινόπωρο».

Αυτή η συνταγή δημιουργήθηκε προς τιμήν της Ημέρας Ανεξαρτησίας του Μεξικού, που είναι η 16η Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι μια νέα συνταγή που είναι εντελώς vegan! Είναι φτιαγμένη με μπανάνες και αβοκάντο με μαύρη σοκολάτα, σκόνη κακάο, κανέλα και μια νότα πιπεριού καγιέν για να δημιουργήσει μια «μοναδική πολιτιστική μίξη που είναι ιδανική για το φθινόπωρο». Δείτε πώς να φτιάξετε Frozen Mexican Hot Chocolate Whip στο σπίτι! Αυτή η συνταγή κάνει 4 μερίδες με 279 θερμίδες η καθεμία.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι καγιέν
  • 4 ώριμες μπανάνες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σταυρωτά στα τρίτα και παγωμένες
  • 2 αβοκάντο, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα τέσσερα και κατεψυγμένα
  • 2 φλιτζάνια γάλα κάσιους χωρίς ζάχαρη, παγωμένο
  • ¼ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κουταλιές της σούπας vegan μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο και ¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε ένα μικρό πιάτο. Βρέξτε τα ποτήρια με νερό.
  2. Βουτήξτε τα χείλη των ποτηριών σε μείγμα ζάχαρης για να επικαλυφθούν.
  3. Πολτοποιήστε τις μπανάνες, τα αβοκάντο, το γάλα, τη σκόνη κακάο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε ένα μπλέντερ σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κάνει περίπου 5 φλιτζάνια.
  4. Χωρίστε το μείγμα μπανάνας σε έτοιμα ποτήρια.
  5. Πασπαλίστε με τρίμματα σοκολάτας.

healthweb.gr