Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ιδανική αν κανείς ψάχνει μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή.

Οι παραδοσιακές πίτες αποτελούν πάντα ορόσημο για την ελληνική κουζίνα και είναι γεγονός πως κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει μια δική της συνταγή, την οποία όποιος κι αν τη δοκιμάσει θα μείνει πλήρως ικανοποιημένος.

Στην προκειμένη περίπτωση, η ηπειρώτικη τυρόπιτα είναι μια από αυτές τις συνταγές. Εύκολη και πεντανόστιμη, χρειάζεται μόνο 4 υλικά για την προετοιμασία.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλές συνταγές για ηπειρώτικη τυρόπιτα, εμείς ανακαλύψαμε μια από το xryso skoufaki και παρακάτω θα δεις βήμα -βήμα τις οδηγίες.

Ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά -Πεντανόστιμη και εύκολη

Υλικά

  • 500 γρ ‏φέτα ή γιδοτύρι τριμμένο με τα δάχτυλα
  • 120 γρ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 1 κιλό ‏αλεύρι
  • 500 ml ‏γάλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κρατάτε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο.
  2. Ανακατεύετε με σύρμα μέσα σε ένα μπολ το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  3. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσατε και ύστερα απλώνετε το χυλό που φτιάξατε.
  4. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά.
  5. Ψήνετε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.

 

bovary.gr