Γιατί δεν πρέπει να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά – Οι εναλλακτικές που αξίζει να δοκιμάσετε

Μήπως αυτή είναι η λύση στο σπάσιμο και το φριζάρισμα;

Για πολύ καιρό πιστεύαμε πως το να αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε. Τελευταία όμως όλο και περισσότεροι μιλούν για το «στρες» που προκαλεί η υπερβολική υγρασία στα μαλλιά.

«Αν αφήνουμε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά, παραμένει αρκετό νερό στο εσωτερικό των ινών τους, παράγοντας συστολή και χαλάρωση. Τα μαλλιά σπάνε πιο εύκολα, καταστρέφονται και φριζάρουν», δήλωσε πριν από λίγο καιρό η φαρμακοποιός και ειδικός σε θέματα μαλλιών, Clara Fernandez στη Vogue India.

Αλλά υπάρχει λύση. Αντί να αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά, είναι προτιμότερο να τα στεγνώνετε χρησιμοποιώντας σεσουάρ, σε μέγιστη θερμοκρασία 160 βαθμών. Μάλιστα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σεσουάρ με χαμηλότερη ισχύ (όπως αυτά που παίρνουμε στα ταξίδια μας), και όχι τα επαγγελματικά, σύμφωνα με τον hair stylist Moncho Moreno. «Έχει αποδειχτεί ότι τα μαλλιά σπάνε ευκολότερα, όταν τα αφήνουμε να στεγνώνουν φυσικά, επειδή συγκρατούν περισσότερη υγρασία. Επιπλέον οι άκρες καταστρέφονται και έτσι τα μαλλιά μπορεί να μακραίνουν πιο αργά. Ως εκ τούτου, μια καλή εναλλακτική λύση είναι να χρησιμοποιείτε ένα σεσουάρ με μέγιστη ισχύ 1.200 W, ενώ πρέπει να κρατάτε μια απόσταση 10-15 εκατοστών από τα μαλλιά. Με αυτόν τον τρόπο, τα μαλλιά σας δεν θα ταλαιπωρηθούν και η υγρασία δεν θα τα καταστρέψει», εξηγεί ο ειδικός.

Είναι πολύ σημαντικό να στεγνώσετε έστω τη ρίζα των μαλλιών σας
Εκτός από την σύσταση να χρησιμοποιείτε σεσουάρ «ταξιδιού» αντί για επαγγελματικό όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας, ο Moreno επιμένει γενικά στο ότι είναι πολύ σημαντικό να στεγνώνετε τη ρίζα των μαλλιών σας.

Αν δεν θέλετε να στεγνώσετε όλο το μήκος των μαλλιών σας, το στέγνωμα μόνο της ρίζας μπορεί να είναι μια ενδιάμεση εναλλακτική λύση: «Η ρίζα πρέπει πάντα να είναι στεγνή. Όσο πιο ξηρή τόσο το καλύτερο. Στο τριχωτό της κεφαλής παράγεται λάδι και αυτό μπορεί να αλλοιωθεί, αν χρησιμοποιείτε ακατάλληλα σαμπουάν και υπερβολικά ζεστό νερό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να απομακρύνουμε την υγρασία από αυτή την περιοχή, ώστε να αποφύγουμε διάφορα προβλήματα, όπως ψωρίαση, ή τα μαλλιά σας να μην αποκτήσουν όγκο».

Επιπροσθέτως, ο Moreno συνιστά όταν βγαίνετε από το ντους να χρησιμοποιείτε ένα χαρτομάντιλο ή ένα χαρτί κουζίνας για να απομακρύνετε το περισσότερο νερό από τα μαλλιά σας, δίνοντας έμφαση στις ρίζες. «Με αυτόν τον τρόπο, θα χρησιμοποιήσετε λιγότερη θερμότητα για να στεγνώσετε τα μαλλιά σας και θα χτενίζονται πολύ πιο εύκολα», σημειώνει.

Μήπως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε φυσούνα;

Η φυσούνα δεν είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά μόνο από τις γυναίκες που έχουν σγουρά μαλλιά. Ο Moreno προτείνει να τη χρησιμοποιούν όλες οι γυναίκες που θέλουν φυσικό και υγιές αποτέλεσμα. «Η φυσούνα διαχέει ομοιόμορφα τη θερμότητα στα μαλλιά και διατηρεί το φυσικό τους σχήμα. Πάντα λέω ότι το καλό styling επιτυγχάνεται σε χαμηλή θερμότητα», εξηγεί.

Για όσες στεγνώνουν τα μαλλιά τους με σεσουάρ, χωρίς να χρησιμοποιούν ακροφύσιο, σημειώνει: «Με αυτόν τον τρόπο, ο αέρας κινείται ανεξέλεγκτα. Μπορεί τα μαλλιά να στεγνώνουν πιο γρήγορα, αλλά καταλήγουν μπερδεμένα. Αντίθετα, το ακροφύσιο και η φυσούνα δίνουν κατεύθυνση στον αέρα».

 

newsbeast.gr