Θεσσαλονίκη: Βρήκαν 2.500 ρούχα «μαϊμού» σε αποθήκη καταστήματος – Δύο συλλήψεις

Οι ζημιές στις εταιρείες από τα ρούχα αυτά υπολογίστηκε στα 57.000 ευρώ

Στη σύλληψη δύο ατόμων προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχων Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αφού εντόπισαν 2.561 μαϊμού ρούχα σε αποθήκη εντός καταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία
για πλαστογραφία καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Τα ρούχα που εντοπίστηκαν έφεραν σήματα διαφόρων επώνυμων εταιρειών, με το συνολικό ύψος της ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών αυτών, να ξεπερνά τα 57.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α., τους επιβλήθηκε το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

 

typosthes.gr