Συνταγή για μπακαλιάρο με τραγανό κουρκούτι μπύρας και σάλτσα λεμονιού, συνοδευόμενος με παραδοσιακή σκορδαλιά με πατάτα για την 25η Μαρτίου. Με απλή εκτέλεση και όλα τα μυστικά για το τέλειο κουρκούτι.
Υλικά
- μπακαλιάρος 1 κιλό
Για το κουρκούτι
- Ελαιόλαδο 1 ποτήρι του κρασιού
- Λεμόνι 1 ποτήρι του κρασιού χυμός
- Πιπέρι Κατά βούληση
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
- Μπύρα 1 κούπα
Για τη σκορδαλιά
- Πατάτες 4
- Σκόρδο 5 σκελίδες
- Ελαιόλαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- Αλάτι κατά βούληση
- Ξύδι 1-2 κουταλιές της σούπας
Για τη σάλτσα λεμονιού
- Νερό 3/4 φλιτζανιού
- Λεμόνι 2 κουταλιές της σούπας χυμός
- Μαϊντανός 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- Κορν φλαουρ 2 κουταλάκια του γλυκού
tempo24.news
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Ψαρονέφρι αυγολέμονο με πουρέ σελινόριζας
Αλμυρές γεύσεις
Μανιταρόπιτα με σφολιάτα
Αλμυρές γεύσεις
Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα
Αλμυρές γεύσεις
Μοσχάρι λεμονάτο, με τραγανά κολοκυθάκια
Αλμυρές γεύσεις
Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο – Τραγανή και λαχταριστή συνταγή
Αλμυρές γεύσεις
Σπιτικά τσιπς μελιτζάνας
Αλμυρές γεύσεις
Οι πασκιές της Πάφου
Αλμυρές γεύσεις
Πέρκα λεμονάτη στο φούρνο
Αλμυρές γεύσεις