Θεσσαλονίκη: Τέλος οι παράνομοι πωλητές στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης

«Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε θα συνεχιστεί. Στόχος μας να εκλείψει τελείως αυτό το φαινόμενο», αναφέρει ο κ. Δερετζής εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τον δήμο Θεσσαλονίκης

Μία διαφορετική εικόνα παρουσιάζει πλέον η λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης, καθώς έχουν απομακρυνθεί οι παράνομοι πωλητές. Μετά από χρόνια προσπαθειών επιτέλους το πρόβλημα λύθηκε με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για την άμεση ανταπόκριση της», δηλώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής.

Όπως επισημαίνει οι παράνομοι πωλητές αποτελούσαν έναν βραχνά για τη συγκεκριμένη λαϊκή αγορά αφού η παρουσία τους δημιουργούσε πολλαπλή ζημιά.

Από την μία πλευρά οι νόμιμοι πωλητές, που ζημιώνονταν, αφού έχαναν μέρος των εσόδων τους. Από την άλλη το Ελληνικό κράτος, αφού οι παράνομοι πωλητές δεν απέδιδαν φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.

«Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε θα συνεχιστεί. Στόχος μας να εκλείψει τελείως αυτό το φαινόμενο», πρόσθεσε ο κ. Δερετζής.

Σήμερα στη λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Δημοτικών Κοινοτήτων και Γειτονιών Κώστας Τσιαπακίδης. Διαπίστωσε και ο ίδιος την πρόοδο που έχει γίνει δηλώνοντας ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

«Η προεκλογική δέσμευση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη και όλων μας γίνεται πράξη. Πλέον η λαϊκή αγορά της Ξηροκρήνης είναι αγνώριστη και αυτή την εικόνα θέλουμε να διατηρήσουμε», ανέφερε ο κ. Τσιαπακίδης.

 

typosthes.gr