Στα κατεχόμενα τη Δευτέρα αντιπροσωπεία από την Τουρκία για τα πλαστά πτυχία

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης στα κατεχόμενα φτάνει τη Δευτέρα στα κατεχόμενα για το θέμα των πλαστών πτυχίων.

Μετά τη “σύλληψή” του από την “αστυνομία” του ψευδοκράτου για κατοχή πλαστού πτυχίου, ο «αστυνομικός διευθυντής» Αμμοχώστου, Μπαρίς Σιελ, όπως ανακοινώθηκε χθες, απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του.

Εξάλλου ο «δήμαρχος» Αγίου Επίκτητου Κερύνειας που επίσης φημολογείται ότι κατέχει πλαστό πτυχίο από το «πανεπιστήμιο υγείας και κοινωνικών επιστήμων» στην Μόρφου, το δημοσιοποίησε μέσω των ΜΚΔ, γράφοντας ότι το κέρδισε με το σπαθί του.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση σήμερα ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει διαχωρισμός ενώπιον της δικαιοσύννης για κανέναν και πως το «σύνταγμα» είναι η πυξίδα για τον ίδιο και την «κυβέρνηση» σε σχέση με την υπόθεση των πλαστών πτυχίων. Δεν θα προστατεύσουν κανέναν, ούτε και θα υπάρξουν εμπόδια στην διαδικασία για την διαλεύκανση της υπόθεσης, πρόσθεσε.

Ανακοίνωσε ότι αύριο φτάνει στα κατεχόμενα η αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας, το οποίο θα έχει συνάντηση με το αντίστοιχο “σώμα” του ψευδοκράτους για να εξετάσουν τρόπους διερεύνησης κι επιδιόρθωσης των παρατυπιών.

Η εφημερίδα “Αβρούπα” διερωτάται σήμερα πως το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Τουρκίας, που υποτίθεται κάθε χρόνο έκανε έλεγχο στα «πανεπιστήμια» στα κατεχόμενα δεν είχε ανακαλύψει αυτές τις παρατυπίες, θέτοντας το ερώτημα μήπως και κάποια από τα μέλη του έχουν πλαστά πτυχία.

Δημοσιεύει τις φωτογραφίες των 10 μέχρι τώρα ατόμων, υψηλόβαθμων αξιωματούχων του «δημοσίου», πρώην «υπουργού» και πρώην «υφυπουργού», “αξιωματικών” της «αστυνομίας» και του κατοχικού στρατού, που συνελήφθησαν για ρουσφέτι και κατοχή και χρήση πλαστών πτυχίων.

Σχολιάζει δε ότι αυτά που δεν έχουν δει εδώ και 50 χρόνια στα κατεχόμενα, τα είδαν σε ένα μήνα με αυτό το σκάνδαλο των πλαστών πτυχίων, εννοώντας τις συλλήψεις τόσων υψηλόβαθμων ατόμων.

 

sigmalive.com