Μυτιλήνη: Αποφυλακίστηκε η γυναίκα που έβαλε φωτιά με βενζίνη στον σύζυγό της, σε ταβέρνα

Η γυναίκα αποφυλακίστηκε, με τον σύζυγό της να την υποστηρίζει.

Πίσω από την υπόθεση που συντάραξε τη Μυτιλήνη και ολόκληρη τη χώρα ένα οικογενειακό δράμα. Η κατηγορούμενη βρέθηκε στη φυλακή, αλλά ο σύζυγός της, δεν της κράτησε ποτέ κακία. Μαζί είχαν θρηνήσει τις απώλειες των δύο εκ των τριών παιδιών τους, που είχαν επιβαρύνει δραματικά την ψυχολογία της γυναίκας. Πριν από περίπου ένα χρόνο, μετά από καυγά, η γυναίκα έριξε βενζίνη στον άντρα της και του έβαλε φωτιά στην οικογενειακή ταβέρνα που διατηρούσαν. Οδηγήθηκε στη φυλακή και πλέον ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο της επιστροφής για τη Λέσβο, για να σμίξει με την οικογένειά της.

Ελεύθερη αφέθηκε η γυναίκα που περιέλουσε με βενζίνη και έβαλε φωτιά στον σύζυγό της και ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Μυτιλήνη. Την Τρίτη 26 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Χίου έκλεισε το οικογενειακό δράμα, που εκτυλίχθηκε σε γνωστή ταβέρνα της Μυτιλήνης. Τότε σε ξέσπασμά της η γυναίκα στη διάρκεια ενός ακόμη καβγά με τον σύζυγό της, τον περιέλουσε με βενζίνη με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα που απείλησαν τη ζωή του.

Το δικαστήριο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βαριά σωματική βλάβη και αναγνωρίζοντας δύο ελαφρυντικά στην κατηγορούμενη να την καταδικάσει σε πέντε χρόνια φυλάκιση, με αναστολή. Μάλιστα, μετά την έφεση που έκανε, αφέθηκε ελεύθερη.

Στο δικαστήριο ο σύζυγός της με εμφανή τα σημάδια από την επίθεση και με κινητικά προβλήματα, υποστήριξε τη σύζυγό του ενώ και η ίδια στην απολογία της αναφέρθηκε στα προβλήματα με το αλκοόλ που είχε τα τελευταία χρόνια λόγω δύο σοβαρών απωλειών που βίωσε η οικογένεια χάνοντας τα δύο από τα τρία παιδιά της.

Ο γιος τους αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο που επανένωσε ξανά την οικογένεια ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, οι τρεις τους αγκαλιάστηκαν θέλοντας να κάνουν μια νέα αρχή. Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας παρέστη στη δίκη ως συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας και δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόφαση που δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να κάνει αυτή τη νέα αρχή.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας, σύμφωνα με το aeolos.tv, η οικογένεια θα ανοίξει σε ένα μήνα, ξανά την ταβέρνα, στο κέντρο της Μυτιλήνης. «Θα μαζέψουν τα κομμάτια τους και θα επαναλειτουργήσουν το εστιατόριο όλοι μαζί».

 

newsit.gr