Κύπρος: Τετραπλό θανατηφόρο-Δεν παραδέχεται ενοχή σε καμία από τις δέκα κατηγορίες

Δεν παραδέχθηκε ενοχή σε καμία από τις 10 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο 44χρονος οδηγός του διπλοκάμπινου οχήματος, που ενεπλάκη στο τετραπλό θανατηφόρο, τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου 2024, στη Λεμεσό.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι στο στάδιο αυτό ο πελάτης του θα απαντήσει μη παραδοχή σε όλες τις κατηγορίες, ενώ εκκρεμεί εισήγηση του, προς την κατηγορούσα Αρχή, για αλλαγή κατηγοριών, ώστε να παραδεχθεί ενοχή.

Ακολούθως, απαγγέλθηκαν οι 10 κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, της πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, οδήγησης με ταχύτητα που θέτει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και παραβίασης κόκκινου σηματοδότη.

Το Κακουργιοδικείο ζήτησε από τις δύο πλευρές να εξετάσουν και να παρουσιάσουν οποιαδήποτε παραδεκτά γεγονότα, προς επίσπευση της εκδίκασης της υπόθεσης και όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στις 26 Ιουνίου (09:00).

Κατά την αποχώρηση του κατηγορούμενου από την αίθουσα του δικαστηρίου, προκλήθηκε μικρή ένταση από τους συγγενείς των θυμάτων, που αντέδρασαν στην μη παραδοχή του.

Ο 44χρονος παραμένει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Από τη σφοδρή οδική σύγκρουση, που σημειώθηκε σε φωτοελεγχόμενη διασταύρωση του δρόμου Λεμεσού-Πλατρών, παρά τα Πολεμίδια, βρήκαν τραγικό θάνατο η 27χρονη Ευανθία Γεωργίου, ο 17χρονος αδελφός της, Νικόλας Γεωργίου και ο παππούς και η γιαγιά τους, Νικόλας Ζαβρού και Ευανθία Γεωργίου, 72 και 74 ετών αντίστοιχα

 

sigmalive.com