Βρετανία: Νέα σενάρια συνωμοσιολογίας μετά το ηχητικό μήνυμα του βασιλιά Καρόλου

Στη Μεγάλη Βρετανία, τα σενάρια για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Καρόλου φουντώνουν ξανά, με φόντο τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, για τους Καθολικούς.

Η φωνή του βασιλιά Καρόλου ηχεί στον Καθεδρικό Ναό του Γούστερ, στην Τελετή του Νιπτήρος. Η απόφαση, όμως, του 75χρονου μονάρχη, να ηχογραφήσει το μήνυμά του για το Πάσχα αντί να εμφανιστεί, φέρνει ξανά στο προσκήνιο σενάρια, για την κατάστασή της υγείας του.

«Προσεύχομαι ειδικά σήμερα, το παράδειγμα του Κυρίου μας, να υπηρετούμε ο ένας τον άλλον, να συνεχίσει να μας εμπνέει και να ενισχύει όλες τις κοινότητές μας».

Η βασίλισσα Καμίλα ανέλαβε να εκπροσωπήσει το σύζυγό της, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο τον περασμένο Δεκέμβριο. Με στόχο να περιορίσει τα νέα σενάρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Παλάτι ανακοίνωσε πως ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει το «παρών» στην Πασχαλινή λειτουργία, την Κυριακή. Σχολιαστές μιλούν για μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη βασιλική οικογένεια, μετά και το σοκ από την αποκάλυψη της πριγκίπισσας Κέιτ, πως πάσχει από καρκίνο.

Με κάθε ευκαιρία, το Μπάκιγχαμ επιδιώκει να καθησυχάσει τους Βρετανούς, πως ο βασιλιάς Κάρολος, αν και δεν κάνει πλέον δημόσιες εμφανίσεις, συνεχίζει τα καθήκοντά του, σε περιορισμένο βαθμό.

Βρετανικά μέσα ενημέρωσης σχολιάζουν, πως το όραμα του βασιλιά Καρόλου, για μία νέα σελίδα στη μοναρχία, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, φαίνεται πως έχει μπει «στον πάγο», εστιάζοντας και στο ρήγμα στις σχέσεις του πρίγκιπα Ουίλιαμ με τον αδελφό του, Χάρι.

Πάντως ο βρετανικός Τύπος εκτιμά πως αν ποτέ γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στον Ουίλιαμ και τον Χάρι, αυτό θα χρειαστεί πολύ χρόνο. Πηγές από το περιβάλλον του πρωτότοκου γιου του Καρόλου, επαναλαμβάνουν πως για τον Ουίλιαμ, το γυαλί έχει ραγίσει.

 

tempo24.news