Χαλβάς Σιμιγδαλένιος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος, ένα κλασικό και γρήγορο γλυκό που θα κάνει το σπίτι να μοσχομυρίσει!

Υλικά:

  • 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • κανέλα σκόνη και γαρύφαλλο

Εκτέλεση:

  1. Σε μία πλατιά κατσαρόλα καβουρντίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Σε μία άλλη κατσαρόλα προετοιμάζουμε το σιρόπι μας, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη προσθέτοντας κανέλα και γαρύφαλλο, όταν βράσει το κατεβάζουμε από την εστία και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.
  3. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα το μείγμα μας.
  4. Έπειτα το τοποθετούμε σε μπολάκια ή μια φόρμα σιλικόνης και το αφήνουμε να παγώσει.

Extra Tip νοστιμιάς: Βάζουμε στο χαλβά μας καρύδια και αμύγδαλα κομμένα κομματάκια.

blog.electroholic.gr