Γάζα: Αναχωρούν από Κυπρο τρία πλοία με 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας

Σε διαδικασία αναχώρησης βρίσκονται το απόγευμα του Σαββάτου τρία πλοία και μία πλωτή πλατφόρμα από το λιμάνι Λάρνακας για τη Γάζα, μεταφέροντας 332 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα πλοία είναι το Jennifer και τα υποστηρικτικά Ledra Dynamic και Open Arms, το οποίο ρυμουλκεί την πλωτή πλατφόρμα MMS ARIS.

To πλοίο Jennifer μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια συνολικού βάρους 237 τόνων που περιλαμβάνει ζάχαρη, αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και γάλα. Επίσης μεταφέρει και τροχοφόρο γερανό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την εκφόρτωση της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η φορτηγίδα ARIS μεταφέρει 109 πακέτα ανθρωπιστικής βοήθειας με συνολικό βάρος 95 τόνους. Το υποστηρικτικό σκάφος Ledra Dynamic μεταφέρει υποστηρικτικό και εξειδικευμένο προσωπικό που θα χειρίζεται τον τροχοφόρο γερανό που φέρει το Jennifer.

Τα τρία πλοία και η πλωτή πλατφόρμα θα χρειαστούν περίπου 65 ώρες για να φτάσουν στη Γάζα, ενώ στη συγκεκριμένη περιοχή κατασκευάστηκε πρόχειρη προβλήτα στην οποία θα εκφορτωθεί η ανθρωπιστική βοήθεια.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, το φορτίο στα πλοία «έχει ήδη ελεγχθεί από τις αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας ενώ έγιναν και οι απαραίτητες επιθεωρήσεις από τους Ισραηλινούς. Γενικά έγιναν οι επιθεωρήσεις στο πλαίσιο της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει στην πλήρη ανάπτυξη του σχεδίου «Αμάλθεια».

 

sigmalive.com