Θεσσαλονίκη: Γιατροί έκαναν παράνομες συνταγογραφήσεις για 10 χρόνια

Δικογραφίες σε βάρος συνολικά 20 γιατρών από την αστυνομία – Με το ΑΜΚΑ πρώην συζύγου μιας 54χρονης γυναίκας

Δικογραφίες σε βάρος 20 γιατρών σχηματίστηκαν από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης. Οι δικογραφίες αφορούν παράνομες συνταγογραφήσεις, με τις οποίες μια 54χρονη απέσπασε συνολικά 106 κουτιά ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει:

Η ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Θέρμης στο πλαίσιο παραγγελίας για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων παράνομων συνταγογραφήσεων από ιατρούς που δραστηριοποιούνται στο Νομό Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 20 ημεδαπών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, ηλικίας από 87 έως 44 ετών (σήμερα), για έκδοση συνταγής από ιατρό για χορήγηση ναρκωτικών εν γνώσει του ότι δεν υπάρχει πραγματική και συγκεκριμένη ένδειξη, καθώς και σε βάρος 54χρονης ημεδαπής για ηθική και φυσική αυτουργία στο εν λόγω αδίκημα.

Ειδικότερα, από το 2012 έως το 2022, οι ανωτέρω ιατροί πραγματοποίησαν συνολικά 28 παράτυπες συνταγογραφήσεις χρησιμοποιώντας σε όλες εν αγνοία του το ΑΜΚΑ πρώην συζύγου της 54χρονης, με αποτέλεσμα η τελευταία να αποσπάσει, για ιδία χρήση, συνολικά 106 κουτιά ναρκωτικών φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

typosthes.gr