Υπόθεση Πάτρας: «Η Ίριδα θα είναι το “κλειδί” στη δίκη για τα άλλα δύο παιδιά», λέει ο Γρηγόρης Λέων

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας

Ομόφωνα καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την ανθρωποκτονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μετά από 15 μήνες, 99 συνεδριάσεις, δεκάδες μάρτυρες, το δικαστήριο καταδίκασε τη Ρούλα Πισπιρίγκου σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας, από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στο MEGA ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων τόνισε πως στο δικαστήριο κατατέθηκαν επιστημονικές αλήθειες.

«Η επιστημονική αλήθεια είναι σημαντικό να μην απειλείται ή να μην κάμπτεται από απειλές και συκοφαντίες», είπε αρχικά.

«Η κεταμίνη, λέγανε, δεν σκοτώνει. Η κεταμίνη, αν δούμε οποιαδήποτε μελέτη και βιβλιογραφία, προφανώς και σκοτώνει. Άρα είναι βέβαιο ότι οι δικαστές είχαν μπροστά τους αποφάσεις που ήταν κάποιες σταθερές, ήταν σύμφωνες με αυτά που λένε οι μελέτες και κάποιες αιωρούνταν σε κάποια αλήθεια».

Μετά την καταδίκη της 35χρονης για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, ακολουθεί η δίκη για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, με τον κο Λέων να τονίζει πως το βρέφος θα είναι το «κλειδί» στη δίκη αυτή.

 

tempo24.news