Άγιοι Ανάργυροι: Στα χέρια εισαγγελέα οι καταθέσεις – Τι είπε στις αρχές ο φίλος της κοπέλας

Η δικαιοσύνη ζήτηση το πρωτόκολλο της αστυνομίας για την παροχή περιπολικού σε σχέση με το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων

Συγκλονίζει το πανελλήνιο η ανθρωποκτονία, με θύμα μια 28χρονη και φερόμενο ως δράστη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, που διαπράχθηκε αργά το βράδυ, λίγα μέτρα από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομικός στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων κλώτσησε το μαχαίρι από τα χέρια του δράστη. Στα χέρια της Εισαγγελίας βρίσκονται όλες οι καταθέσεις του φίλου της 28χρονης και της αξιωματικού υπηρεσίας όπως επίσης και ο κανονισμός της ΕΛ.ΑΣ. για την παροχή περιπολικού.

«Πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα με την Κυριακή. Ήθελε να κάνει μήνυση. Όταν μπήκε στο γραφείο που ζήτησε να μείνω απ έξω. Όταν βγήκε από το γραφείο μου είπε “Όχι δε φοβάμαι κανέναν , δεν θα κάνω μήνυση , θα πάρω το 100 “»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ΕΔΕ από την Ελληνική Αστυνομία, ώστε να εντοπίσουν τυχόν παραλείψεις και λάθη στον χειρισμό της υπόθεσης με την άτυχη 28χρονη στους Αγίους Αναργύρους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία της κοπέλας
Σχετική ανακοίνωση για το συμβάν έχει κάνει η ΕΛ.ΑΣ. αναλυτικά αναφέρει:

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

 

newsbomb.gr