Κύπρος: Συνεχίζεται η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα παρά τον θάνατο ακτιβιστών

Στην Λάρνακα βρέθηκε η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος «Αμάλθεια», δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Καταδικάζοντας τα γεγονότα στη Γάζα όπου μέλη της ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν από ισραηλινές δυνάμεις. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, μιλούσε στο πλαίσιο κοινών δηλώσεων την Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στο ΚΣΕΔ (Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης) Λάρνακας.

Όπως είπε, τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για αποστολή περισσότερης βοήθειας στη Γάζα. Από την πλευρά της, η Ρομπέρτα Μέτσολα καταδικάζοντας την επίθεση, είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε όλους τους παράγοντες στην περιοχή για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν.

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επιστροφή των Ισραηλινών ομήρων που κρατά η Χαμάς. Εξέφρασε επίσης την πλήρη υποστήριξη της Ευρωβουλής στο Κυπριακό.

Η κα Μέτσολα αναφερόμενη στο μεταναστευτικό, είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο ετοιμάζεται να εγκρίνει μεγάλο νομοθετικό πακέτο που θα περιλαμβάνει και προτάσεις από την Κύπρο για αντιμετώπιση των προκλήσεων.

 

protothema.gr