Τρεις συλλήψεις για τις σημερινές μαζικές αφίξεις μεταναστών

Τρία άτομα, ηλικίας 17, 22 και 36 ετών, συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης συνολικά 136 παράτυπων μεταναστών που εντοπίστηκαν σε τρία πλοιάρια, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι τα τρία πλοιάρια εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας προσέγγισαν τα τρία σκάφη, τα οποία οδήγησαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου έγινε καταγραφή των στοιχείων των συνολικά 136 μεταναστών.

Στην πρώτη βάρκα επέβαιναν 18 άτομα, στη δεύτερη 21 και στην τρίτη 97 πρόσωπα.

Η Αστυνομία προέβη σε συλλήψεις τριών ανδρών, ηλικίας 17, 22 και 36 ετών, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ήταν οι πλοηγοί των τριών πλοιαρίων.

Αύριο τα τρία άτομα θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους.

Μετά την καταγραφή των στοιχείων τους, οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή εντοπίστηκαν τέσσερα σκάφη, στα οποία επέβαιναν 272 άνδρες, γυναίκες, παιδιά και ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι οποίοι ξεκίνησαν από τα παράλια της Συρίας.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 

sigmalive.com