Χαλβάς ψυγείου με μαρμελάδα πορτοκάλι
ΥΛΙΚΑ:
- 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 30 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- μαρμελάδα πορτοκάλι
- φυλλαράκια δυόσμου για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Σε μία μεσαία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να ζεσταθεί (αλλά όχι να βράσει) το μείγμα.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι σιγά σιγά, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε. Μόλις τελειώσει όλο το σιμιγδάλι, καβουρντίζουμε το μείγμα για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μεταφέρουμε το χαλβά σε ταψί ή σκεύος της προτίμησής μας και τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1-2 ώρες. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα και φυλλαράκια δυόσμου.
timageireveis
Ίσως σας ενδιαφέρει...
Energy bars με blueberry και αμύγδαλο
Γλυκές γεύσεις
Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Γλυκές γεύσεις
Ρυζόγαλο με βελούδινη κρέμα
Γλυκές γεύσεις
Cheesecake μάνγκο
Γλυκές γεύσεις
Μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού
Γλυκές γεύσεις
Σοκολατένια brownies
Γλυκές γεύσεις
Εύκολη μους λεμόνι με τυρί ρικότα
Γλυκές γεύσεις
Χαλβάς με μανταρίνι, κουκουνάρι και τζίντζερ
Γλυκές γεύσεις